EMFR Equine Myofascial Release Therapy

 

Een mond vol maar ook een opleiding vol informatie over Fascia wat is het en wat zijn myofasciale lijnen? Dankzij Vibeke Elbrond komt het steeds meer op de voorgrond en de ongemakken en blessures die voort kunnen komen uit fasciaproblemen.

Een opleiding vol multidisciplinaire technieken. Er is niet 1 oplossing. Er komt een stukje management bij kijken maar ook diverse techieken om met fascia te kunnen werken. Binnenkort kun je deze opleiding starten wanneer je wil, thuis werken zoveel als je wil alleen de klassikale avonden en de praktijkdagen staan vast. 

We starten voor het eerst met deze nieuwe versie in september en dan heb je nog niet de volledige vrijheid maar ziet het er als volgt uit:

 

 

ONLINE Releases

01-09 Module 1 Basis dag massage en spieren

15-09 Module 2 Anatomie en fysiologie

01-10 Module 4 Mobiliseren en stretchen

01-11 Module 10 Het paardenhoofd 

01-12 Wat is fascia en Myofasciale lijnen

17-12 Inzendingen video myofasciale lijnen klassikaal online 18.30-20.30

01-01 Diep bindweefsel massage

21-01 Inzendingen video diep bindweefsel massage klassikaal online bespreken 18.30-21.00

01-02 Guasha 

18-02 Inzendingen video guasha massage klassikaal online bespreken 18.30-21.00

01-03 Medical Taping en Myofasciale Tapiing

18-03 Opdrachten taping klassikaal online bespreken 18.30-21.00

19-21 maart PRAKTIJKDAGEN bij Massage Hippique met mogelijkheden tot overnachten

15 april theorie examen online en inleveren 3 casussen 

examen nog nader te bepalen:

praktijk, kennis spieren en functies, kennis myofasciale lijnen en alles toepassen

 

Deze opleiding kost normaal € 1850,00 en is nu beschikbaar voor € 1500,00 . Vrijstelling voor modules 1 en 2 kan na slagen van online toelatingstest. Al eerder gevolgde modules krijgen een korting van € 100,00 per module.

 

Wanneer u niet kunt kiezen en geïnteresseerd bent in alle 3 de beroepsopleidingen in 3 jaar te volgen met extra privelessen, online begeleiding en zo vaak en wanneer u wilt onze lessen bezoeken en toegang tot al onze online cursussen meldt u zich dan aan als Massage Hippique Member abonnement voor 3 jaar voor 150,00 per maand!!

 

 

Beroepsopleiding Equine Myofascial Release Therapeut

zie boven

Blended learning Equine Myofascial Release Therapy

1.500,00 €

  • Nu open voor inschrijving

Module 19 EMFR laatste keer oude versie (plaats reserveren)

De laatste keer in deze setting!! Het is nu volledig geupgrade en uitgebreid, met online studies, online klassikale lessen, praktijk lessen.

 

De meeste volledige 8 daagse beroepsopleiding die er is op Myofasciaal Release  voor paarden wordt voor de ALLERLAATSTE KEER op deze manier gegeven in 3 weekenden (denk aan m1 en m2 als vooropleiding)

 

22 en 23 augustus 2020

29 en 30 augustus 2020

5 en 6 september examen 2020

 

Deze opleiding gaat nog completer worden naar een volledig programma met online zelfstudie, online klassikale begeleiding, praktijkdagen, toetsen, opdrachten en casussen. Start in september en examen in april.

 

M19 De beroepsopleiding Equine Myofascial Release Therapeut EMFR is een hele leuke, volle, afwisselende opleiding met heel veel praktijk. Een goede volgorde, het totale paard masseren, diep bindweefsel technieken, Guasha en Tapen. Hierna kunt u als Myofasciaal Therapeut aan de slag en een heel paard ondersteunen of behandelen op diverse manieren. Ook mooi als aanvulling op een massage, osteopathie, instructeursopleiding of cranio sacraal.

Alle toe te passen therapieën worden behandeld, geoefend en uitgevoerd.

Geschikt voor iedereen met een affiniteit met paarden en een basiskennis in de omgang van paarden

Vooropleiding  Module 1 en Module 2. Mocht je elders al handgrepen gehad hebben net als anatomie en fysiologie dan weten wij dmv een korte online toetsl of je door kunt stromen meteen naar dag 1 van de 6 pittige dagen EMFR zonder module 1 en 2

 

 Fascia wat moeten we ons daar bij voorstellen? Wat is het en waar zit het bij een paard. Hoe kunnen we het masseren, is tapen een goede nazorg. Er is steeds meer over te doen omdat onderzoeken duidelijk maken hoe belangrijk  de functie is van Fascia in ons lichaam als ook in het paardenlichaam. Het belangrijkste onderzoek van deze tijd is van Myofascia- the unexplored tissue: myofascial kinetic lines in horses, a model for describing locomotion using comparative dissection studies derived from human lines, 2015 - Vibeke Sodring Elbrond, Rikke Mark Schultz . Na veel onderzoek, studie en uren en kilometers praktijkervaring hebben we een 6-daags programma gemaakt op het gebied van fascia waar alle facetten, technieken aan bod komen.

 

Deze meest complete opleiding op dit gebied ziet er als volgt uit

 

- theorie over fascia humaan en paard

- Praktijk fascia kennen en herkennen bij paard

- Hands-on technieken voor deep release

- Myofasciaal Release 

- Craniosacraal , guasha hoofd, DT, pulsen

- Guasha technieken,  fascia losmaken en verbindingen leggen

- Huid, vochthuishouding op peil brengen, verklevingen opheffen

- Lymfe, vochthuishouding en afvoer regelen

- Trauma Release en manueel diepe technieken van heel diep naar fluisterlicht

- Myofasciaal Tapen

 

 Doel:

Zo compleet mogelijk handvaten aanreiken om als zelfstandig beroeps EMFR Therapeut aan de slag te kunnen. Oude traumas kunnen herkennen en erkennen, fascia problemen kunnen herkennen, fascia problemen door overbelasting kunnen herleiden.

Thuis studie:

64 uur  Op de laatste middag het examen. U ontvangt u een scholings certificaat bij voldoende. Deze opleiding geldt als bijscholing voor Massage Hippique en  u krijgt licentie 1

 

 

Tijden van 09.00 - 17.30

 

Op de laatste middag het examen. U ontvangt u een scholings certificaat bij voldoende. Deze opleiding geldt als bijscholing voor Massage Hippique en  u kunt zich als licentie 1 houder aansluiten bij de VPSN.

 

 

950,00 €

  • Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!
  • Levertijd: 1-3 dagen