Beroepsopleiding Licentie 4 sportmasseur paard op locatie Nederweert-Eind

Modules 1-4 zijn nu ook volledig online met 2 praktijkdagen een generale en een examen, dus je kunt nu het hele jaar door starten en daarna doorstromen naar een zaterdag of dinsdag groep naar keuze

 

Massage Hippique staat al bijna 20 jaar garant voor gedegen praktijkgerichte opleidingen op MBO niveau gedoceerd door ervaringsdeskundigen.

Na deze opleiding kunt u zich inschrijven bij de beroepsvereniging voor paardenmasseurs en heeft u een certificaat van  de meest volledige opleiding en het meest praktijkgerichte opleiding op het gebied van het masseren en adviseren in het onderhoud en training van het paard. We beperken ons niet alleen tot de anatomie en het masseren van het paard, maar gaan verder en aanbod komen ook het welzijn, bewegen en trainen spiertechnisch als ook met hartslagmeter.

 

Massage Hippique wil kwalitatief goede masseurs afleveren en stelt daarmee hoge eisen aan de opleiding Masseur voor Paarden Licentie 4.

De nieuwe startdata in 2021 op dinsdag 11 mei of op zaterdag 11 september met de praktijklessen op locatie. Vooraf moet je al bezig zijn online met modules 1 en 2. Mocht je liever thuis doorstuderen met online prive les en 2 praktijk privelessen bij module 3, de licentie 1 dan is dat ook mogelijk. je kunt daarna nog eventueel doorstromen naar de praktijklessen of kiezen om nog diverse modules online te volgen als zelfstudie met video opdrachten. We oefenen ze in de praktijklessen nog een keer over.

 

Het is nu ook mogelijk om op ieder moment te starten in het jaar omdat er al enkele modules online staan en klassikaal via een webinar worden gegeven.

 

De data staan in de AGENDA, wanneer je op een datum klikt zie je de hele planning.

Jaaropleiding nu ook mogelijk met sommige modules online, de keuze staat vrij

 

De modules zijn opgedeeld als volgt:

Module 1 Introductie in sportmassage voor het paard ONLINE

Module 2 Anatomie en fysiologie  en gedrag paard ONLINE

Module 3 Sportmassage paard (4) Klassikaal PRAKTIJK OF ALS FLEXIBEL

Theorie examen online

Examen Modules 1-3 Sportmassage paard Klassikaal PRAKTIJK

Module 4 Mobiliseren en stretchen Paard ONLINE ZELFSTUDIE

Module 5 Integratieve Massage Paard 2 dagen nieuwe handgrepen

Module 5 Intervisie casusbespreking klassikaal ONLINE KLASSIKAAL

Module 6 Horse Awareness PRAKTIJK

Module 7 Masseren met Essentiele olien PRAKTIJK, raindrop ONLINE ZELFSTUDIE

Module 8 Masseren met edelstenen en mineralen PRAKTIJK

Module 9.1 Paarden met aandoeningen PRAKTIJK op andere locatie

Module 9.2 Prive praktijk les

Module 10 Het Paardenhoofd ONLINE ZELFSTUDIE met VIDEO OPDRACHTEN

Module 11 Trainingsfysiologie relatie tussen inspanning en de weerslag in het paardenlijf te herkennen door een Masseur PRAKTIJK

Module 12 Evenementen inzichten in de praktijk, PRAKTIJK op locatie 

Module 14 Wervels en Gewrichten PRAKTIJK en online, Flexibel

Module 15 Biomechanica in theorie en praktijk, het checken van de gewrichten (2 dagen) Praktijk en online flexibel

3 thema avonden Anamnese en kreupelheden door drs. Ben Horsmans praktijk

2 x tussentijdse evaluatie voor de examens in overleg

Thuisstudie 80 uur theorie en 100 uur praktijk

Casussen 3 test en 3 inleveren voor eindexamen

Eindexamen

 

 

De diverse modules worden onder het tabblad Totaal aanbod uitvoerig beschreven.

Deze opleiding geeft u de tijd om alles goed onder de knie te krijgen en ook uitvoerig te oefenen tussen de schooldagen door. U krijgt diverse casussen en opdrachten om als thuisstudie uit te voeren. Thuisstudie is 4 uur per week, dit komt ongeveer op 160 uur thuisstudie voornamelijk praktijk oefenen.

Bij het niet kunnen volgen van 1 van de 1-daagse modules bestaat de mogelijkheid deze online te volgen of op een later tijdstip in te halen (1 maal gratis) , zie algemene voorwaarden.   M6 en M11 en de themadagen zijn verplicht en niet achteraf in te halen.

Indien u liever het versneld of prive traject wil volgen dan stellen wij enkele toelatingseisen:

- Intake Gesprek en test

- Juiste intentie in de omgang met paarden

- de juiste intentie in de omgang met mensen

- voldoende ervaring in de omgang met paarden

 

Deze opleiding is verdeeld in diverse losse modules en totaal 23 dagen en 3 avonden maar in dit pakket voor € 3100,00 samengevoegd, dat is een korting van 270 euro. Geen verborgen bijkomende kosten en een eenmalige examengarantie op beide examens!

 

Inschrijfgeld/aanbetaling € 250.00 vooraf voldoen, mocht u ineens of na inschrijfgeld overige bedrag in 2 termijnen van € 1425,00 betalen dan komen er geen administratiekosten bij. 1e helft voor aanvang opleiding en 2e helft voor module 5.3.

U kunt ook in 10 maandelijkse termijnen betalen maar dan komt er € 100,00 administratiekosten bij

Mocht u al diverse modules doorlopen hebben of in willen stromen dan raden wij u aan de modules los te boeken. Deze pakketprijs is ook echt voor het totaalpakket

 U kunt online een test doen om te kijken of u vrijstelling kunt krijgen voor modules 1 en 2.

Mocht u geen keuze kunnen maken tussen de beroepsopleidingen sportmasseur, tapen en fascia dan bestaat de mogelijkheid u aan te melden bij de Massage Hippique Members en alles binnen 3 jaar te volgen zo vaak u wilt en met extra prive begeleiding voor 145,00 per maand

 

3.100,00 €

  • Nu open voor inschrijving
  • Levertijd: 1-3 dagen
Module 01-3 Licentie 1 Sportmassage voor paarden
 modules 1 en 2 staan volledig met alle info en filmpjes online als thuisstudie!! in een interactieve cursus ook als telefoon app. opgebouwd uit tekst, foto's, video's , toetsen, een examen en inlever opdrachten   Na dit eerste ... (meer lezen)
vanaf 1.200,00 €
Module 01-6 Integratieve Massage
Beroepsopleiding M 1-6 Integratieve Massage Bestaat uit M1 Introductie ONLINE M2 Anatomie ONLINE M3 Sportmassage 5 dagen incl examen of ONLINE FLEXIBEL M4 Mobiliseren en Stretchen M5 Extra handgrepen (2 ... (meer lezen)
vanaf 1.750,00 €
Module 03 Sportmassage voor Paarden
Beroepsopleiding sportmassage voor paarden Vooropleiding M1 en M2 van Massage Hippique of u heeft elders reeds anatomie en fysiologie gestudeerd of bent para-veterinair dan kunt u meteen instromen we hebben een test online   ... (meer lezen)
vanaf 995,00 €