Beroepsopleiding Licentie 1 sportmasseur paard op locatie Nederweert-Eind

Massage Hippique staat al bijna 20 jaar garant voor gedegen praktijkgerichte opleidingen op MBO niveau gedoceerd door ervaringsdeskundigen.

Na deze opleiding kunt u zich inschrijven bij de beroepsvereniging voor paardenmasseurs en heeft u een certificaat van  de meest volledige opleiding en het meest praktijkgerichte opleiding op het gebied van het masseren en adviseren in het onderhoud en training van het paard. We beperken ons niet alleen tot de anatomie en het masseren van het paard, maar gaan verder en aanbod komen ook het welzijn, bewegen en trainen spiertechnisch als ook met hartslagmeter.

 

Praktijk opleiding: Massage Hippique wil kwalitatief goede masseurs afleveren en stelt daarmee hoge eisen aanalle opleidingen . Maar we starten altijd met module 1 en module 2 mits je vooropleiding je een vrijwaring verschaft. Module 3 zijn 5 praktijkdagen inclusief een examen.

 

 AGENDA

 

Online studie met praktijkdagen : Module 3 en de beroepsopleiding sportmasseur paard licentie 1 bestaat uit m1-m3 en alles is nu ook te volgen via een online zelfstudie met inzenden van video opdrachten die in een online prive klas besproken worden. Na module 1 en 2 kun je online verder met 3. na de voorkant moet je een video opdracht insturen en een prive les boeken. Daarna ga je verder met deel 2, ook daar een video opdracht en een prive les, na minimaal een week kun je prive een generale repetitie doen en je examen plannen. Wanneer nodig zijn er extra prive lessen of online lessen los in te plannen. Deze opleiding is te bestellen via de online knop

 

Wil je liever geen zelfstudie online en meer praktijkdagen dan kun je met module 1 en 2 altijd starten online en de praktijk om de zaterdag start in september. De snelle opleiding is iedere woensdag en start op 13 oktober 2021

 

De modules zijn opgedeeld als volgt:

Module 1 Introductie in sportmassage voor het paard online

Module 2 Anatomie en fysiologie  en gedrag paard online

Module 3 Sportmassage paard 4 praktijkdagen

Theorie online examen

Praktijk Examen 

 

 

Mocht je de smaak te pakken hebben na je diploma dan kun je verder met

Module 4 Mobiliseren en stretchen Paard

Module 5 Integratieve Massage Paard 2 dagen nieuwe handgrepen

Module 5 Intervisie

Module 6 Horse Awareness

Module 7 Masseren met Essentiele olien

Module 8 Masseren met edelstenen en mineralen

Module 9.1 Paarden met aandoeningen

Module 9.2 Prive praktijk les

Module 10 Het Paardenhoofd

Module 11 Trainingsfysiologie relatie tussen inspanning en de weerslag in het paardenlijf te herkennen door een Masseur

Module 12 Evenementen, klantcontact Grandorse Kronenberg

Module 14 Wervels en Gewrichten

Module 15 Biomechanica in theorie en praktijk, het checken van de gewrichten (2 dagen)

3 thema avonden Anamnese en kreupelheden door drs. Ben Horsmans

2 x tussentijdse evaluatie voor de examens

Thuisstudie 60 uur theorie en 100 uur praktijk

Casussen 3 test en 3 inleveren voor eindexamen

Eindexamen

 

 

De diverse modules worden onder het tabblad Totaal aanbod uitvoerig beschreven.

Deze opleiding geeft u de tijd om alles goed onder de knie te krijgen en ook uitvoerig te oefenen tussen de schooldagen door. U krijgt diverse casussen en opdrachten om als thuisstudie uit te voeren. Thuisstudie is 6 uur per week, dit komt ongeveer op 40 uur thuisstudie voornamelijk praktijk oefenen.

Bij het niet kunnen volgen van 1 van de 1-daagse modules bestaat de mogelijkheid deze online te volgen of op een later tijdstip in te halen (1 maal gratis) , zie algemene voorwaarden.   

Indien u liever het versneld of prive traject wil volgen dan stellen wij enkele toelatingseisen:

 

 

 

 U kunt online een test doen om te kijken of u vrijstelling kunt krijgen voor modules 1 en 2.

Mocht u geen keuze kunnen maken tussen de beroepsopleidingen dan bestaat de mogelijkheid u aan te melden bij de Massage Hippique Members en alles binnen 3 jaar te volgen zo vaak u wilt met extra begeleiding voor 145,00 per maand

 

1.200,00 €

  • Nu open voor inschrijving
  • Levertijd: 1-3 dagen