Massage Hippique erkende beroepsopleiding

voor praktijkgerichte opleidingen door gediplomeerde ervaringsdeskundigen

In verbinding meer balans waardoor meer beweging en minder blessures
In verbinding meer balans waardoor meer beweging en minder blessures

Leer van ons.

In Nederweert-Eind ligt onze thuisbasis waar hard gewerkt wordt aan onze eigen locatie. We zijn ook op andere locaties in Nederland, Belgie, Duitsland, Ierland, Canada, Curacao en Mallorca. Mocht u iets willen organiseren voor uw personeel, school of vereniging, email ons en vraag naar de mogelijkheden. 

 

 

Massage Hippique staat garant voor de kwaliteit van de masseurs die ze aflevert. Deze garantie wordt gewaarborgd door de licentiepas. Licentiehouders moeten jaarlijks bijscholen. Niet iedereen gaat hiermee als ondernemer aan de slag. Dit wordt door ons gecontroleerd. Wilt u een erkende masseur bij uw paard zie tabblad licentiehouder

Masseur van Massage Hippique kan zich al na Licentie 1 aanmelden bij de beroepsvereniging VPSN. Vereniging Paarden Sportmasseurs Nederland. We zijn geregistreerd als beroepsopleiding bij het CRKBO en voldoen ook aan de kwaliteitseisen van het SBB voorheen Aequor om stagiaires te begeleiden tot HBO niveau. Deze kwalificaties gelden zowel voor  de paardenmassage als de sportmassage voor honden opleidingen.

Massage Hippique is al bijna 20 jaar toonaangevend op het gebied van massage en training van paarden. Massage Hippique heeft de kwalitatieve erkenning van kortdurende middelbare beroepsopleiding. Wat ons onderscheidt is kleine klassen, persoonlijke aandacht, veel praktijk door docenten met jaren ervaring en nog steeds praktiserend. We werken vanuit beweging en zien het paard in zijn geheel in verbinding. U kunt bij ons terecht voor advies in de training met uw paard, workshops voor uw verenigingen, dagcursussen om uw kennis op te frissen of complete beroepsopleidingen op het gebied van functioneel doelgericht trainen, massage, myofasciaal release en allround taping voor paarden. Modules 1, 2, 4, 6, 7, 8, 10, 16.1, 19.1 en de thema avonden zijn geschikt voor iedere paardenliefhebber en geen vooropleiding nodig.

 

Bij Massage Hippique staat innovatie voorop, samen met heel veel praktijk ervaring opdoen.

Nieuw in de 2e helft van 2017 is de beroepsopleiding Equine Myofasciaal Release Therapeut EMFR, gebaseerd op het onderzoek van Vibeke Elbrond gelanceerd in 2015. De deelnemers waren razend enthousiast op de diverse technieken en de reacties van de paarden.

 

Nieuw Massage Hippique Membership, enkele gingen u al voor

"Nu kan ik gaan wanneer ik wil", "hier is meer persoonlijke begeleiding", "ik kies hiervoor omdat ik dan alles in mijn eigen tempo kan volgen en hoe vaak en wanneer ik maar wil"

Abonnement van 3 jaar voor het volgen van alle beroepsopleidingen voor 145,00 per maand en als bonus extra begeleiding en zo vaak een module volgen als je wil met eenmalig inschrijfgeld van € 250,00. Examens inbegrepen net als de examengaranties. 

  

Bomen en Bos

 

We krijgen te horen dat we veel informatie op onze website hebben alleen is het aanbod zo groot dat het programma onduidelijk wordt en de keuze bijna onmogelijk. Hieronder enige uitleg.

De jaaropleiding Masseur Paard begint met M1-3, sportmassage paard, wat ook afzonderlijk te boeken is en waar je een eindexamen over krijgt en mits je slaagt je aan kunt sluiten bij de VPSN. Van daaruit kun je ook los andere modules boeken.

Je kunt ook kiezen voor M1-6, Integratief masseur paard, welke het begin van de jaaropleiding is. Dan heb je een hele goede basis en kun je eerst ervaren wat je nodig hebt en of je verder wil met de rest van het programma of andere modules los bij wil boeken.

Jaaropleiding Masseur Paard wordt op zaterdag gegeven in Weert (iedere 2 weken) (Licentie 4).

Jaaropleiding EMFR (Fascia, Deep Tissue, Guasha, Tapen) en AET (Allround Taping)  iedere 4 weken op maandag. (Licentie 1)

Bovenstaande zijn de Jaaropleidingen, de overige 4 beroepsopleidingen zijn een onderdeel hier van en worden vaak in een versneld week programma gegeven, alle 4 met een all-in prijs

M1-3 sportmasseur voor paarden (Licentie 1)

M1-6 Integratieve Masseur voor paarden (Licentie 2)

M16 Allround Equine Taping (Licentie 1)

M19 Equine Myofasciaal Release Therapeut (Licentie 1)

  

All programms are available in english, please send in request!

 

U kunt u hier ook aanmelden voor de Nieuwsbrief

 

 

 

Modules voor iedere paardenliefhebber


Bestelpagina


Leer van ons.

We krijgen vaak de vraag wat er nu mogelijk is. Als er iets is wat je leert in het om kunnen gaan met paarden is je flexibel op te stellen en dat is ook onze bedrijfsvoering. We kunnen alles op maat maken. Dit is speciaal voor deelnemers die doorstromen van andere opleidingen of mensen met een apart schema.

Zo hebben we een complete opleiding in het Engels en zelfs een privé versie gemaakt voor een masseur in spe uit Dubai.

 

We kunnen niet in iemands portemonnee kijken of agenda beheren, daarom kun je bij ons of het gehele jaarpakket Licentie 4 nemen van 15 modules met 2 examens of alles los in uw eigen tempo. Voor degene die eerst eens als sportmasseur door het leven willen is Module 1-3 Licentie 1 voldoende. Hiermee kunt u lid worden van de VPSN de brancheorganisatie en meteen aan het werk. Wanneer u verder wilt kunt u daar instappen waar nodig. Wij zien vaak dat mensen daar eerst voor kiezen omdat ze nog niets hebben met M8 stenen of M7 olien , toch meteen modules 4-6 erachter aan doen. Zeker wanneer ze zien wat M4 mobiliseren en stretchen doet. Hierna ben je integratief masseur Modules 1-6 licentie 2.

Je kunt kiezen wat bij je past. 

 

M19 De beroepsopleiding Equine Myofascial Release Therapeut EMFR is een hele leuke, volle, afwisselende opleiding met heel veel praktijk. Een goede volgorde, het totale paard masseren, diep bindweefsel technieken, Guasha en Tapen. Hierna kunt u als Myofasciaal Therapeut aan de slag en een heel paard ondersteunen of behandelen op diverse manieren. Ook mooi als aanvulling op een instructeursopleiding of cranio sacraal.

 

Nieuw is nu ook de jaaropleiding Allround Equine Taping samen met Equine Myofasciaal Release Therapeut, 2 volledige beroepsopleidingen. Hier is geen vooropleiding voor vereist en men begint bij M1 en M2. Voor degene die vrijstelling hebben voor M1 en M2 en toch 1 van de jaaropleidingen willen volgen kunnen code M1enM2 invullen bij het bestellen en krijgen deze dagen in mindering gebracht op hun factuur.

 

Door het vele cursus en opleidingsaanbod in de paardenwereld zien de meeste mensen door de bomen het bos niet meer. Kies voor opleiders welke zelf nog dagelijks werkzaam zijn met paarden in het gebied waar ze les in geven. Kies voor ervaringsdeskundigen of het nu op het gebied van training, massage of tapen is.