Leer van ons.

We zijn bijna 25 jaar geleden gestart met het geven van cursussen aan de keuken tafel van stal Lierelaar van Phil van Liere. Met de paarden van Phil en de revalidatie paarden van Hendrix Stables. In de tussentijd groeide Laura Hoogeveen op van een pony spring amazone naar een junioren, young rider en senioren teamlid van het nederlandse Eventing Team.  Al die tijd hebben de studenten mogen werken met haar en haar paarden. De babies om te kijken hoe ze in elkaar zitten en wat ze nodig hebben om te ontwikkelen tot sterke sportpaarden. De topsport paarden om ze blessure vrij te laten bewegen. We maken ook regelmatig een uitstapje om zo veel mogelijk paarden te voelen en zien, maar ook om te kijken welk management welk invloed heeft op de paarden. Zoals:

 

- Eventingpaarden van Vera Grevelink in Asten 

- Pensionpaarden Camping de Kuilen Someren

- Stal Epona dresuurpaarden Dilsen-Stokkem Belgie

- Lotte van Geest dressuurpaarden Someren

- Coachpaarden Hamont Belgie

- Tristan Marechal springpaarden Nederweert

- Stal Lierelaar springpaarden Nederweert

- D-Stables springpaarden West-Malle Belgie

- Ruitersport centrum Laar manegepaarden, Weert

- Blue Stables recreatie / western paarden, Weert

- De pensionpaarden van Excellent stables Baexem

- Stal California pensionpaarden multidisciplinair, Weert

 

We blijven vernieuwen en updaten ook na 20 jaar blijven we vooruitstrevend op het gebied van een holistische benadering met een multidisciplinaire aanpak. Een paard heeft beweging in zijn DNA staan. Met alleen stilstaan en bidden kunnen we niks oplossen of verbeteren. Er zal gewerkt moeten worden, daarom eerst kijken met wie we te doen hebben en wat beter en makkelijker kan. Dan een plan van aanpak en aktie.

 

We merken dat de membership een goede zet is geweest. We kunnen de studenten steeds verder coachen bij hun ontwikkeling naar de paardenprofessional die ze willen worden. Hou je liever van de zachte technieken dan kun je specialiseren in de TCM, mobiliseren of het Tapen. Wil jij zo alround mogelijk worden en ben je nooit uitgeleerd? Dan is de Massage Hippique Membership iets voor jou. 

We zijn bijna klaar met het ontwikkelen van de laatste laag op ons toch al royaal studie aanbod. De personal trainer module gaat een jaar opleiding zijn. Hier draait het nog meer op het zien, herkennen en erkennen van de moeilijkheden en ze omzetten naar de mogelijkheden zodat de gebruikers van de paarden nog beter begeleid kunnen worden om zo lang mogelijk optimaal te kunnen genieten van hun paarden. Topsport Ja maar niet alleen dat , zeker ook de recreant of starter die misschien nog niet alle kennis in huis heeft, of degene die verder wil maar telkens tegen een probleem aan loopt. Allen die graag breder begeleid willen worden door advies in voeding, training, verzorging en het behandelen van hun paarden.

Onze jarenlange ervaring van recreatie tot olympisch niveau heeft ons nog meer respect gegeven voor het paard en inzichten in de mogelijkheden van het paardenwelzijn. 1 ding is zeker,  paard, pony en eigenaar varen er wel bij van aanspanning naar inspanning tot ontspanning.

 

In Someren aan de Vaarselstraat 90  ligt onze thuisbasis .We zijn ook te vinden op andere locaties in Nederland, Belgie, Duitsland, Ierland, Florida, Canada, Curacao en Spanje.  

 

We zijn nu al een jaar bezig om online meer te betekenen. En het werkt! We hebben de licentie 1 en modules 4 en 10 nu volledig online ook engelstalig. Er zijn mensen opgeleid in Columbia, Oostenrijk, Canada, Frankrijk, Italie via ons online programma door de mogelijkheid van prive praktijk en video opdrachten online.

 

Verder zijn al onze beroepsopleidingen, de Sportmasseur, Fascia Therapeut, Equine Taping expert als flexibel studeren te vinden. Dat is online zelfstudie, online klassikaal les, praktijk lessen en casus dagen en voor starten wanneer je wil !! 

Voor de praktijkdagen kun je kiezen op onze lijst. Dus ook hier flexibiliteit. er staat een einddatum als je ergens aan begint en hoe jij je dagen indeelt is aan jou!

 

ENGELS Our full programms are also in english available in the same online settings with practice days. These practice days and exams are available in Florida, Canada, Netherlands, Belgium, Spain, Dubai and soon in China.

 

 Enjoy empowering your passion!