Massage Hippique in verbinding meer balans 

Modules voor iedere paardenliefhebber


Leer van ons.

Massage Hippique staat bekend om praktijkgerichte opleidingen. Maar we doen meer, we zetten ons vooral in om meer bewustwording bij de paardengebruiker te creëren. We proberen de eigenaren te laten zien wat ze op stal hebben en wat er nog nodig is om het paard zo goed mogelijk te laten doen waarvoor het gemaakt is en dat het paard dit kan blijven doen met groot plezier.

Al onze opleidingen zijn uit modules opgebouwd. Deze modules kunnen uit 1 of meerdere dagen bestaan. Bij elke module staat vermeld of er een vooropleiding voor nodig is en voor wie het geschikt is.

Wanneer u een cursus naar gading heeft gevonden kunt u in het uitklap venster de diverse data checken .

U wilt op herhaling in 1 van de reeds gevolgde modules dan is dat mogelijk met 50% korting, vul code LIC171250 in bij het bestellen.

U wilt als licentiehouder voor € 10 of 10% korting in aanmerking komen, lees de licentievoorwaarden op de Archiefpagina.

Bestelpagina


Module 01 Introductie in sportmassage voor paarden
  De introductiedag is een inleiding in het masseren van paarden. Geschikt voor iedere paardenliefhebber. Losse dagmodules vereisen geen thuisstudie Module 1 is vereist als vooropleiding voor de beroepsopleidingen 09. ... (meer lezen)
vanaf 120,00 €  
Module 02 Basis anatomie en fysiologie
De anatomie dag is een cursusdag over anatomie en fysiologie in theorie en praktijk.  Deze module is verplicht voor verder beroepsopleidingen bij Massage Hippique. Heeft u echter elders een opleiding gedaan met anatomie en fysiologie of u ... (meer lezen)
vanaf 100,00 €  
Module 04 Mobiliseren en Stretchen
Module 4 is het gedeelte mobiliseren en stretchen van je paard. In theorie en praktijk. U krijgt veel informatie en praktijkvoorbeelden en kan ook zeker zelf aan de slag. U leert hoe u uw paard beter in balans krijgt U leert ... (meer lezen)
vanaf 120,00 €  
Module 06 Horse Awareness
  Module 6 Horse Awareness zou ook Selfawareness kunnen heten. Het is een stukje bewustwording wie jij bent in de ogen van het paard er komt een stukje coaching en mindfullness bij kijken.   Deze module hoort bij de j ... (meer lezen)
vanaf 120,00 €  
Module 08 Mineralen en Chakra Leer
 Geschikt voor iedere paardenliefhebber. Losse dagmodules vereisen geen thuisstudie   De meeste van onze jaaropleiding studenten hebben in het begin hier het minst mee.  Tijdens de dag hebben we ook regelmatig weerstand wat ... (meer lezen)
vanaf 130,00 €  
Module 09.01 Masseren van Paarden met aandoeningen
We bezoeken bedrijven waarvan we weten dat er paarden met bepaalde aandoeningen zijn. De paarden staan allemaal onder toezicht van dierenartsen en wij masseren in overleg. De aandoeningen zijn niet acuut. Voorkomende aandoening zijn post-ope ... (meer lezen)
vanaf 120,00 €  
Module 09.2 Prive les generale repetitie
een morgen of middag 3 uur priveles van Angelique en/of Sandra Geschikt voor masseurs welke alsnog willen bijscholen voor een licentie Geschikt voor masseurs welke door willen voor het examen van licentie 4   Dit word ... (meer lezen)
150,00 €  
Module 10 Het Paardenhoofd
M10 Het Paardenhoofd, voor iedere paardenliefhebber   Indeling 09.30-10.00 ontvangst koffie/thee 10.00-11.30 Theorie Botten spieren van het paardenhoofd 11.30-12.30 Het paardenhoofd aftasten in praktijk ... (meer lezen)
vanaf 120,00 €  
Module 11 Trainingsfysiologie of Optimaal prestere
M11 Trainingsfyiologie, optimaal presteren paard mbv hartslagmeter Geschikt voor iedere paardenliefhebber Wordt gegeven door Dr. Carolien Munsters van Moxiesport. Zij begeleid het Nederlands Kader met fittesten voor de paarden. Gee ... (meer lezen)
vanaf 135,00 €  
Module 12 Evenementen
Wij van Massage Hippique vinden communicatie tussen klant, ruiter, gebruiker en masseur erg belangrijk.  Wij stimuleren masseurs om clinics en workshops te organiseren om meer bewustwording te creëren bij de paardenliefhebber. Hier ... (meer lezen)
vanaf 80,00 €  
Module 14 Wervels en Gewrichten
M14 Wervels en Gewrichten geschikt voor iedere paardentherapeut Onderdeel van de nieuwe versie van de jaaropleiding masseur paard   Indeling 09.30-10.00 ontvangst met koffie en thee 10.00-12.00 Theorie over wer ... (meer lezen)
vanaf 120,00 €  
Module 15 2 dagen Biomechanica in theorie en prakt
  Meer weten over wat beweegt wanneer en waarom en hoe zou het eigenlijk uit moeten zien Een nieuw vast onderdeel van het jaarprogramma maar ook zeker los te volgen voor iedere paardenliefhebber. De beweging duidelijk uitgel ... (meer lezen)
vanaf 250,00 €  
Module 16.1 Basis Equine Taping
Module 16 Functional Equine Taping beroepsopleiding   Nieuw in 2018 Allround Equine Taping Voorheen bestond deze module uit 3 dagen en heette Functional Equine Taping. Nu is het een volledige beroepsopleiding voor gespeciali ... (meer lezen)
vanaf 130,00 €  
Module 16.4 Meridiaan en Elementen Leer Theorie en
Module 16 .4 is helemaal nieuw en supermooie aanvulling op je algemene paardenkennis  Vooropleiding Geen Nu los of als onderdeel van de beroepsopleiding Allround Equine Taping of de nieuwe jaaropleiding EMFR AET Meridiaan en ... (meer lezen)
vanaf 130,00 €  
Module 16.5 Meridiaan Tapen Paard en Tingpoints en
Module 16 .4 en M16.5 zijn helemaal nieuw en supermooie aanvulling op je algehele paardenkennis en de Functional Equine Taping  Als vooropleiding  M16.4 Deze dagen los na volgen vooropleiding of als onderdeel van de beroepsopleidin ... (meer lezen)
vanaf 130,00 €  
Module 18 Praktijkdag
Praktijkdagen voor iedere paardenmasseur als bijscholing of licentie   Iedere praktijkdag speciale casusbehandelingen inclusief lunch en diner je kunt ook casussen en locaties aandragen   Indeling ... (meer lezen)
vanaf 60,00 €  
Module 20 Quibus Choice
Nieuw!! Wij zijn er helemaal weg van, onze paarden nog meer.  Ons cursuspaard wat naar de Wereld Ruiterspelen in Tryon mag dit jaar heeft een uitgesproken voorkeur uit alles wat we aanbieden en dat is GUASHA MASSAGE, het liefst ... (meer lezen)
vanaf 460,00 €  
Module 7 Essentiële Olien en paardenmassage
Massage Hippique, de meest praktijkgerichte opleiding op het gebied van het masseren en adviseren in het onderhoud en training van het paard. We beperken ons niet alleen tot de anatomie en het masseren van het paard, maar gaan verder en aanb ... (meer lezen)
vanaf 130,00 €  
NIEUW Module 19.1 Equine Fasciae in Theorie
Een hele dag theorie over fasciae.  Wat is het , waar zit het, wat doet het. In de praktijk alle Myofasciale lijnen in kaart brengen op het paard. Wist u dat Leonardo Davinci al alle lijnen zag op het paard? Uw paard ... (meer lezen)
vanaf 150,00 €  
NIEUW Module 19.4 Myofasciaal Tapen
Een hele dag Fascia en Tapen.    Deze dag kan los geboekt worden na het volgen van  M1 Introductie M2 Anatomie M16.1 Basis Tapen M19.1 Fascinerend Fascia  of als u al in het bezit bent van Functio ... (meer lezen)
vanaf 150,00 €