Totaalaanbod

ONLINE Module 01 Introductie in sportmassage voor paarden

 

De introductiedag is een inleiding in het masseren van paarden. Geschikt voor iedere paardenliefhebber.

Losse dagmodules vereisen geen thuisstudie

 

Module 1 is vereist als vooropleiding voor de beroepsopleidingen en is dus nu volledig online met toetsen en scholingscertificaat 

 

Wat is massage

Handgrepen  in Theorie en met video toegepast

Paardenmassage in Praktijk de rug ribben buik en gluteus met foto en video

Spieren en Functies in Theorie en uitgelegd op het paard

 

 

 

Instructie

Digitale Reader , foto en videomateriaal

 

 

Doel

Meer kennis over massage van paarden

Meer kennis spieren en functies van spieren

Praktijk massage kennis rug, ribben, buik en gluteus

Losse lesdag of opstapje naar opleiding

 

Na bestelling mogelijkheid om 14 dagen bedenktijd te hebben , mocht je dan toch niet willen krijg je het geld terug. Maar wanneer je enthousiast meteen aan de slag wilt is er het herroepingsrecht en kun je geen aanspraak maken op afmelding en retouren.

 

Na bestellen krijg je de link naar een leerplatform waar je in kunt loggen en beginnen wanneer je wilt en de link blijft 14 dagen open staan dus kun je zo vaak terugkomen en studeren als je wilt.

 

 

M1 Nu Online wanneer u tijd heeft

90,00 €

 • Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Online mobiliseren en stretchen in een online platform beschikbaar in uw tijd

Paardenpilatus

 

De volledige cursusdag in text, foto en video beschikbaar als online cursus. Voor het behalen van uw scholingscertificaat online toets en inzenden praktijk film

90,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

Online hoe masseren we het paardenhoofd Nu compleet online, bestel en krijg een link naar het platform

Het hoofd, er zit zoveel meer dan wat we zien en wat voor impact heeft dat. 

Wat is het paardenhoofd, wat zit er in, hoe functioneert het en staat het in verbinding met de rest van het lichaam.

 

Wat kunnen we aflezen vanuit het paardenhoofd? Hoe kunnen we zien dat het oor verteld dat het paard achter een probleem heeft.

Hoe masseren we het paardenhoofd

 

NU in een ONLINE VOLLEDIGE cursus met tekst, fotos en video instructie en voorbeelden.

Na bestelling en betaling krijg je een link naar een online platform waar je in je eigen tijd en tempo deze opleiding kunt volgen. Link blijft 2 weken geldig.

masseren van het paardenhoofd online

90,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

ONLINE Raindrop Therapy bij paarden

Je krijgt een reader met de basisuitleg over essentiele olien en hoe ze toe te passen. Je krijgt de methode in theorie op papier. Na inloggen kom je in de live uitzending en gaan we de stal in om de raindroptherapie toe te passen. Je kunt ook nog in chat of live vragen stellen.

Raindrop Therapy een heilzame werking voor je paard. Goed voor de weerstand zeker in deze tijd met het schakelen van de natuur. Leuk om te doen en voor iedereen mogelijk. Het voordeel is dat je het naslagwerk bij de hand hebt om het zelf toe te kunnen passen.

Webinar essentiele olien en raindrop therapy paard

50,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

Online kijkje in de keuken

 Ben je geïnteresseerd in ons cursusaanbod of opleidingen  en je wilt meer informatie maar ook al veel praktische tips, bestel jouw keuze en je krijgt op de desbetreffende datum 15 minuten voor aanvang een link toegestuurd dat je gezellig met ons mee kunt doen.

Enkele onderwerpen in de planning zijn:

 -  functionele anatomie en het management van je paard, Angelique Schreurs

- Masterclass mobiliseren en stretchen, Sandra Vinken en Angelique Schreurs

- Fascialeer in de praktijk, kennen herkennen en wat kunnen we doen, Guasha, Deep TIssue, Taping, Sandra Vinken en Angelique Schreurs

 

- Mocht je zelf ideen hebben over wat je zou willen leren, dan horen wij dat graag

 

zaterdag morgen 16 mei van 10-12.30

Angelique Masseert Analyseert Adviseert voor Training en management paard en vragen rondje met Sandra en Angelique

 

Angelique is de oprichter van Massage Hippique en de VPSN de belangenorganisatie van sportmasseurs. Angelique is tevens coach en moeder van Laura Hoogeveen, 1 van de nederlandse eventing team leden. Angelique is al 40 jaar werkzaam tussen de paarden en 25 jaar lang behandelaar en trainer. Haar overall visie heeft al veel nationale en internationale succes geboekt. Ze specialiseert zich in de juiste mix te vinden wat past jou en je paard past. Haar no-nonsense en creatieve benadering heeft menig paardenliefhebber weer vreugde gegeven van de eerste ponie van je dochter tot aan de olympische top. Angelique zegt zelf ik werk graag met de pony op de hoek tot aan de topsporter, en alles er tussen in, het houdt me wakker en de paarden zien zichzelf gewoon als paarden en ze willen allemaal bewegen.

 

 

Interactieve webinar

20,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

EQUEBINAR kruising tussen een webinar en een questionaire over paarden

We krijgen de laatste tijd steeds meer vragen over kun je me laten zien wat goed is? Ik weet niet waar het bij mijn paard zit maar het lukt net niet. Wat moet ik voeren? Welke training past bij mijn paard. Wat kan ik zelf alvast doen. Wil je eens kijken. Ik wil het zelf leren zien.

Nou daar zijn deze online ronde tafel gesprekken voor. Stuur je vraag , filmpjes foto's op en we bespreken ze klassikaal. Prive is ook mogelijk maar daar zijn deze ronde tafel gesprekken niet voor bedoeld. Het zijn bewustwordingen, leermomenten, aha zie je wel gedachten.

 

Er is geen gouden regel is mijn gouden regel.

Iedere ruiter, amazone, trainer, instructeur, paard, pony, moment, het weer, de stal is anders. Zo veel factoren die meespelen in het management van het paard en dan maar precies pinpointen waar het zit. Dat is bij ons meestal een proces van Masseren Analyseren Adviseren en |Trainen en daarin gaan schakelen in samenwerking met de bestaande begeleiders.

 

Sandra en Angelique staan samen voor 50 jaar paardenervaring van klein tot groot van recreatie tot topnivo als para-veterinair, bewegingstherapeut, sportmasseur, trainer, coach, jurylid en instructeur. Van de pony op de hoek tot en met het olympische paard.

Na inschrijving kun je je vraag van tevoren insturen net als je foto's en filmpjes en wordt alles online besproken. Het is live dus je kunt ook vragen stellen.

EQuebinar questionair en webinar over paarden

15,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

ONLINE spieren en functies

Online spieren en functies 1 x een 3 uur durende webcasting. Sandra Vinken de "bone"lady van Massage Hippique is gespecialiseerd in de anatomie van paard en hond. Deze keer laat ze op het paard zien waar de spieren zitten en geeft ze online antwoorden op jullie vragen die je real time kunt stellen. Je krijgt na opgave een link waar je het lesmateriaal kunt downloaden en voor aanvang de link naar de uitzending. Tevens een code met een 10% korting op een andere online cursus of dagcursus.

56 Spieren en functies

40,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

Online priveles

Online prive les. Heb je filmpjes van je oefenen deze kunnen we online bekijken en bespreken, tips en aanvullingen geven. Heb je nog meer casussen of videos dat mag ook. Max 2 uur per sessie.

Wanneer je bestelt graag voorkeur tijd en dag vermelden, na betaling nemen wij contact met je op.

50,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

Online examen

Wil jij online je examen doen.

AL onze theorie examens worden al online gedaan. Nu is het ook mogelijk om al onze praktijkexamens online te doen. 

Wat je moet doen is een filmpje maken van het onderdeel waar je examen in doet. Uploaden en we gaan het samen nakijken en beoordelen prive of klassikaal naar keuze. 

Voor iedereen die nog een examen of her examen wil doen

0,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

EHBO en BEGELEIDING TOPSPORT PAARD

 komt andere datum

 Op dinsdag 12 mei organiseren wij een theorie avond EHBO en BEGELEIDING TOPSPORT PAARD olv. Drs Ben Horsmans geaccrediteerd door de KNHS  en licentiepunten Massage Hippique

 

 

Het zijn 2 clinics in 1 door de gerenommeerde FEI dierenarts  Drs. Ben Horsmans.

Drs. Ben Horsmans heeft een mooie stoeterij Gut Schaesberg waar zijn praktijk gesitueerd is.

Drs. Ben Horsmans is jarenlang Fei dierenarts en heeft als team veterinair het endurance team begeleid naar de wereldkampioenschappen en de olympische spelen. In Aken zien we hem ook in functie bij de vierspannen en net als op veel internationale eventingwedstrijden.  Multidisciplinair dierenarts, verder heeft hij veel onderzoek gedaan naar KI en 2 van deze producten Real Fresh en Real Frozen staan op de internationale FEI ranking lijst.

Tevens staat Ben bekend om zijn "hobby" zijn kwalitatief hoogstaande friezen.

 

Gedurende zijn carrière is er veel uniek beeldmateriaal verzameld en aan de hand daarvan zijn er diverse workshops/clinics ontwikkeld.

 

Een zeer interessante avond met veel eye-openers .

 

EHBO Paard Topsport begeleiding

30,00 €

 • Nu open voor inschrijving

STUDIE MEMBERSHIP, 3 jaar alle opleidingen examens en modules zo vaak je wilt en wanneer je wilt met extra voordelen

Alle Opleidingsdagen van de drie beroepsopleidingen volgen wanneer je wil, voordelig en flexibel !

Altijd al een beroepsopleiding voor paarden willen volgen?  Je eigen tijd en tempo bepalen in een leertraject van 3 jaar? Je wilt graag studeren maar krijgt geen studiefinanciering?  Hier wel. Starten wanneer je maar wilt.  Modules willen herhalen wanneer ze niet duidelijk genoeg zijn of juist heel erg leuk en gezellig, gratis lunchen. Je nooit uitgeleerd raakt, je kennis wil verbreden voor je eigen paard of anderen wil ondersteunen of gewoon meer inzicht krijgen.

Dan is het Massage Hippique Studie Membership wat voor jou

 

Wat houdt het in?

Massage Hippique heeft een groot aanbod , kun je niet kiezen omdat je ze eigenlijk allemaal zou willen doen. Dat is nu mogelijk met heel veel voordelen!

- Alle modules en dat zijn 4 volledige beroepsopleidingen!

- 4 examens!

- Modules 1,2 moet je mee beginnen maar dan....

- Kun je kiezen, module 3, 4, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 16.1. , 17,  18, 19.1, 21 mag je door elkaar volgen

- 1-4 heb je nodig voor 5, 1-6 heb je nodig voor 14 en 15,  1-10 heb je nodig voor 9

- 16.1 heb je nodig voor alle taping, 18 heb je nodig voor meridiaan Tapen, 19.1 heb je nodig voor alle Fascia

 

Wil je afstuderen als Sportmasseur voor paarden licentie 7, Equine Myofascial Release therapeut en Allround Equine Taping Therapist  en alle bijscholingen en aanvullingen in 3 Jaar tijd 

en dat voor  maar € 145,00 per maand vanaf het moment dat je start ?

Je kunt ook ineens vooraf betalen met maar liefst 5 % Korting!! En wist je dat dit totaalpakket jou alleen op de bestaande modules 400 euro korting bied.

 

Maar

Dit is nog niet alles, je kunt op ieder moment starten. Er zijn opleidingsdagen op alle dagen van de week, wil je de hele week of juist maar eens in de 2 weken, het is aan jou!

Wat krijg je nog meer? 

 

Een pakket van € 4000,00 extra voordeel!

Als abonnee heb je als extra recht op:

- In 3 jaar alle modules binnen dit programma herhalen naar keuze incl gratis lunch en dranken

- In 3 jaar 4 examen garanties voor ieder examen 1 garantie

- In 3 jaar iedere maand een gratis telefonisch consult

- In 3 jaar 2 x extra privé les , 2,5 uur per les

- In 3 jaar 3 x gratis licentiepas en licentiehouder voordelen

- Les van gediplomeerde ervaringsdeskundigen

- Les op manege paarden tot aan internationale sportpaarden van diverse disciplines om zoveel mogelijk ervaring op te doen

- Heerlijke verse soep met stokbrood en kruidenboter en/of verse salades en/of 1 pans maaltijden met stokbrood of rijst als lunch

- Onbeperkt koffie, thee, water, frisdrank

- Gebruik van digitaal lesmateriaal

- Schrift met harde kaft en pen

- Een Guasha steen voor de EMFR

- Massage steen  om te palperen of te masseren

- persoonlijk voor jou gemaakte essentiele olie van Young Living

- 1 rol VetKin Tape

 

Les in kleine groepjes met heel veel persoonlijke aandacht van gerenommeerde ervaringsdeskundigen die up to date zijn van de laatste innovaties op paardengebied. Werken met heel veel verschillende paarden om zo veel mogelijk ervaring te krijgen.  

 

Het is zelfs mogelijk je eigen paard mee te nemen en binnenkort te blijven overnachten! Dan kun je ook nog rijles krijgen of begeleiding bij het spiergericht trainen van je paard! 

 

Naast het volgen  van deze uitgebreide modules en fantastisch lespakket.

De enige zo divers en uitgebreide sportmasseur voor paarden opleiding 

De enige Myofasciale opleiding welke werkt vanuit de praktijk met 4 verschillende toepassingen

De enige meest complete Taping opleiding ter wereld!

Alle beschikbare modules zijn:

 

 

Module omschrijving  
     
1 Introductie , het begin van alles...  
2 Anatomie fysiologie in theorie en hoe hoort het er op het echte paard uit te zien  ipv het boek  
3 Sportmassage praktijk leerdagen en 1 dag prive les   
4 Mobiliseren stretchen in theorie en praktijk, wat is mogelijk of hoe krijg je het beter  
5 Integratieve Massage en Intervisie, extra handgrepen en casussen en paarden in kaart brengen  
6 Horse Awareness, hoe zie je het paard, hoe ziet het paard jou, interactieve dag, grondwerk, coaching, houding en ademhaling  
7 Masseren met Essentiele Olien  
8 Masseren met mineralen  
9 Paarden met aandoeningen masseren  
9.2 prive les  
10 Paardenhoofd, wat zit er in en aan en hoe staat het in verbinding met het lijf en wat kunnen we  masseren  
11 Trainen met hartslagmeter, hoe vertaalt welke vermoeidheid of verbetering zich in het lijft en wat kunnen wij voelen  
12 Evenementen en klantcontact  
14 Wervels en gewrichten, hoe functioneren ze, wat is acceptabel en hoe kunnen we ondersteunen  
15 Biomechanica en gewrichten testen  
16 Medical Taping, lymfe Taping,  Tapen en Trainen , Meridiaan Tapen, Myofasciaal Tapen  
17 Kreupelheden met praktijk en videobeelden door Drs. Ben Horsmans  
18 Meridianen en elementen Leer, Masterpoints en Acupressuur Tingpoints, hoe kunnen we nog meer ondersteuning bieden  
19 EMFR Dé Fascia Opleiding, 4 totaal verschillende technieken om fasciaproblemen te herkennen en elimineren met bijzondere ervaringen  
 

 

 

 

Wat verwachten we van jou:

- enthousiasme

- inzet

- respect voor het paard

- huiswerk

- thuisstudie 

- praktijk oefencasussen

- open communicatie

 

Mocht je kiezen voor dit fantastische aanbod stuur bestel dit online maar betaal nog helemaal niets, kies voor betalen achteraf.

Je krijgt van ons een factuur van het inschrijfgeld van € 250,00 en een incassoformulier voor de maandelijkse abonnementskosten van € 145,00. Iedere maand krijg je dan de bijbehorende factuur.

 

Na ontvangen van het inschrijfgeld wordt je uitgenodigd voor de groep waar je aan kunt geven wanneer je welke module wilt volgen. Dit kan al maanden vooruit of last minute. Wij zeggen altijd wanneer je met paarden wil leren werken zul je flexibel moeten zijn! 

Het Massage Hippique Studie Membership! De sleutel naar jouw paarden toekomst.

 

 

 

Abonnement all - in

145,00 €

 • Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Jaarprogramma Beroepsopleiding Masseur Paard Meest volledige praktijkgerichte opleiding in Europa

Massage Hippique staat al bijna 20 jaar garant voor gedegen praktijkgerichte opleidingen op MBO niveau gedoceerd door ervaringsdeskundigen.

Na deze opleiding kunt u zich inschrijven bij de beroepsvereniging voor paardenmasseurs en heeft u een certificaat van  de meest volledige opleiding en het meest praktijkgerichte opleiding op het gebied van het masseren en adviseren in het onderhoud en training van het paard. We beperken ons niet alleen tot de anatomie en het masseren van het paard, maar gaan verder en aanbod komen ook het welzijn, bewegen en trainen spiertechnisch als ook met hartslagmeter.

 

Massage Hippique wil kwalitatief goede masseurs afleveren en stelt daarmee hoge eisen aan de opleiding Masseur voor Paarden Licentie 4.

De volgende jaaropleiding start op 31 Augustus 2019 om de zaterdag behalve vakanties M17 kreupelheden op 13-20-27 november.

NIEUW is jaaropleiding 16 welke start op dinsdag 1 oktober en iedere week op dinsdag is behalve m6 en m11 die zijn op zaterdag en 3 avonden kreupelheden van drs Ben Horsmans op woensdagavond 13-10-27 november.

De data staan in de AGENDA, wanneer je op een datum klikt zie je de hele planning.

Jaaropleiding ook mogelijk op andere locaties. Ook in België mits geschikte locatie.

 

De modules zijn opgedeeld als volgt:

Module 1 Introductie in sportmassage voor het paard

Module 2 Anatomie en fysiologie  en gedrag paard

Module 3 Sportmassage paard (4)

Examen Modules 1-3 Sportmassage paard

Module 4 Mobiliseren en stretchen Paard

Module 5 Integratieve Massage Paard 2 dagen nieuwe handgrepen

Module 5 Intervisie

Module 6 Horse Awareness

Module 7 Masseren met Essentiele olien

Module 8 Masseren met edelstenen en mineralen

Module 9.1 Paarden met aandoeningen

Module 9.2 Prive praktijk les

Module 10 Het Paardenhoofd

Module 11 Trainingsfysiologie relatie tussen inspanning en de weerslag in het paardenlijf te herkennen door een Masseur

Module 12 Evenementen, klantcontact Grandorse Kronenberg

Module 14 Wervels en Gewrichten

Module 15 Biomechanica in theorie en praktijk, het checken van de gewrichten (2 dagen)

3 thema avonden Anamnese en kreupelheden door drs. Ben Horsmans

2 x tussentijdse evaluatie voor de examens

Thuisstudie 60 uur theorie en 100 uur praktijk

Casussen 3 test en 3 inleveren voor eindexamen

Eindexamen

 

 

De diverse modules worden onder het tabblad Totaal aanbod uitvoerig beschreven.

Deze opleiding geeft u de tijd om alles goed onder de knie te krijgen en ook uitvoerig te oefenen tussen de schooldagen door. U krijgt diverse casussen en opdrachten om als thuisstudie uit te voeren. Thuisstudie is 4 uur per week, dit komt ongeveer op 160 uur thuisstudie voornamelijk praktijk oefenen.

Bij het niet kunnen volgen van 1 van de 1-daagse modules wordt u geacht deze op een later tijdstip in te halen, zie algemene voorwaarden.  2 x mag u gratis inhalen bij meerder verzuim komen er kosten bij.  M6 en M11 en de themadagen zijn verplicht en niet achteraf in te halen.

Indien u liever het versneld of prive traject wil volgen dan stellen wij enkele toelatingseisen:

- Intake Gesprek en test

- Juiste intentie in de omgang met paarden

- de juiste intentie in de omgang met mensen

- voldoende ervaring in de omgang met paarden

Deze opleiding is verdeeld in diverse losse modules en totaal 23 dagen en 3 avonden maar in dit pakket voor € 3100,00 samengevoegd, dat is een korting van 270 euro. Geen verborgen bijkomende kosten en een eenmalige examengarantie op beide examens!

 

Inschrijfgeld/aanbetaling € 250.00 vooraf voldoen, mocht u ineens of na inschrijfgeld overige bedrag in 2 termijnen van € 1425,00 betalen dan komen er geen administratiekosten bij. 1e helft voor aanvang opleiding en 2e helft voor module 5.3.

U kunt ook in 10 maandelijkse termijnen betalen maar dan komt er € 100,00 administratiekosten bij

Mocht u al diverse modules doorlopen hebben of in willen stromen dan raden wij u aan de modules los te boeken. Deze pakketprijs is ook echt voor het totaalpakket

 

 Vrijstelling m1 en m2, bij het boeken invullen kortingscode VrijstellingM1enM2

Alleen m2 is de code VrijstellingM2

 

Jaarprogramma beroepsopleiding Masseur paard

3.100,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 19 Beroepsopleiding Equine Myofasciaal Release(EMFR Therapeut)

Nieuw!! De meeste volledige 8 daagse beroepsopleiding die er is op Myofasciaal Release  voor paarden.

M19 De beroepsopleiding Equine Myofascial Release Therapeut EMFR is een hele leuke, volle, afwisselende opleiding met heel veel praktijk. Een goede volgorde, het totale paard masseren, diep bindweefsel technieken, Guasha en Tapen. Hierna kunt u als Myofasciaal Therapeut aan de slag en een heel paard ondersteunen of behandelen op diverse manieren. Ook mooi als aanvulling op een instructeursopleiding of cranio sacraal.

 

Alle toe te passen therapieën worden behandeld, geoefend en uitgevoerd.

Geschikt voor iedereen met een affiniteit met paarden en een basiskennis in de omgang van paarden

Vooropleiding  Module 1 en Module 2. Mocht je elders al handgrepen gehad hebben net als anatomie en fysiologie dan weten wij dmv een korte test per email of je door kunt stromen meteen naar dag 1 van de 6 pittige dagen EMFR zonder module 1 en 2

1/2019 - Casus dag

 

Nieuwe Data 2020 op maandag

10/02/2020 M19.1 Equine Fascia in theorie en praktijk

17-02-2020 M19.2  Deep Tissue Massage

02/03/2020 M19.3 Fascia Guasha

09/03/2020 M19.4 Fascia Taping

16/03/2020 M19.5 Fascia Casus Dag

30/03/2020 EXAMEN EMFR

 

NU OOK 3 x ZAterdag - Zondag

29 februari M19.1 

01 maart M19.2

07 Maart M19.3

08 Maart M19.4

14 Maart M19.5

15 Maart Examen

 

 

Mogelijkheid om module 1 en 2 te volgen op volgende data;

(Apart te bestellen)

 

 

Zaterdag 08/02/2020- Module 1 Introductiedag

Zaterdag 09/02/2020- Module 2 Anatomie en Fysiologie

 

Kijk of je m1 en M2 ook online kunt doen mocht dit nog nodig zijn, vraag naar de voorwaarden!!

 

U kunt M19. het theorie gedeelte M19.3 Fascia en Guasha  en M19.4 Myofasciaal Tapen ook los volgen of als onderdeel van de opleidingen EMFR , GUasha , TUi-Na

 

Fascia wat moeten we ons daar bij voorstellen? Wat is het en waar zit het bij een paard. Hoe kunnen we het masseren, is tapen een goede nazorg. Er is steeds meer over te doen omdat onderzoeken duidelijk maken hoe belangrijk  de functie is van Fascia in ons lichaam als ook in het paardenlichaam. Het belangrijkste onderzoek van deze tijd is van Myofascia- the unexplored tissue: myofascial kinetic lines in horses, a model for describing locomotion using comparative dissection studies derived from human lines, 2015 - Vibeke Sodring Elbrond, Rikke Mark Schultz . Na veel onderzoek, studie en uren en kilometers praktijkervaring hebben we een 5-daags programma gemaakt op het gebied van fascia waar alle facetten, technieken aan bod komen.

 

Tijdens de jaaropleidingen komen we er al div malen mee in aanraking

- M3 Drukpunten in de sportmassage

- M5 Extra technieken

- M 10 Release en craniaal technieken bij het Paardenhoofd

- M8 Masseren met edelstenen, diepe triggerpoints

- M 9 Intuitief masseren dieper voelen en durven wachten

- M16  Allround Equine Taping

 

Deze meest complete opleiding op dit gebied ziet er als volgt uit

- theorie over fascia humaan en paard

- Praktijk fascia kennen en herkennen bij paard

- Hands-on technieken voor deep release

- Myofasciaal Release 

- Craniosacraal , guasha hoofd, DT, pulsen

- Guasha technieken,  fascia losmaken en verbindingen leggen

- Huid, vochthuishouding op peil brengen, verklevingen opheffen

- Lymfe, vochthuishouding en afvoer regelen

- Trauma Release en manueel diepe technieken van heel diep naar fluisterlicht

- Myofasciaal Tapen

 

Doel:

Zo compleet mogelijk handvaten aanreiken om als zelfstandig beroeps EMFR Therapeut aan de slag te kunnen. Oude traumas kunnen herkennen en erkennen, fascia problemen kunnen herkennen, fascia problemen door overbelasting kunnen herleiden.

 

Thuis studie:

64 uur  Op de laatste middag het examen. U ontvangt u een scholings certificaat bij voldoende. Deze opleiding geldt als bijscholing voor Massage Hippique en  u krijgt licentie 1

 

 

  

Tijden van 09.00 - 17.30

Op de laatste middag het examen. U ontvangt u een scholings certificaat bij voldoende. Deze opleiding geldt als bijscholing voor Massage Hippique en  u kunt zich als licentie 1 houder aansluiten bij de VPSN.

 

 

beroepsopleiding fascia

950,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 01 Introductie in sportmassage voor paarden

 

De introductiedag is een inleiding in het masseren van paarden. Geschikt voor iedere paardenliefhebber.

Losse dagmodules vereisen geen thuisstudie

Module 1 is vereist als vooropleiding voor de beroepsopleidingen

09.30-10.00 uur ontvangst met koffie en thee

10.00-11.00 uur Handgrepen  in Theorie

11.00-12.00 uur Paardenmassage in Praktijk

12.00-13.00 uur Lunch met soep stokbrood en boter

13.00-14.00 uur Spieren en Functies in Theorie

14.00-14.30 uur Spieren en Functies in Praktijk

14.30-14-45 uur Koffie-Thee pauze

14.45-16.30 uur Massage

16.30-17.00 uur Minitoets

17.00 - Afronding, uitreiking Certificaat

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Reader 30 pagina's via sharepoint 

 

Koffie, Thee, fris, koek en lunch

 

Doel

Meer kennis over massage van paarden

Meer kennis spieren en functies van spieren

Praktijk massage kennis rug, ribben, buik en gluteus

Losse lesdag of opstapje naar opleiding

 

 

125,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

Module 02 Basis anatomie en fysiologie

De anatomie dag is een cursusdag over anatomie en fysiologie in theorie en praktijk. 

Deze module is verplicht voor verder beroepsopleidingen bij Massage Hippique. Heeft u echter elders een opleiding gedaan met anatomie en fysiologie of u bent para-veterinair dan komt u in aanmerking voor vrijstelling van deze module.

Losse dag modules vereisen geen thuisstudie.

Dagindeling

09.30-10.00 ontvangst met koffie en thee

10.00-12.00 Theorie

12.00-13.00 Lunch met verse soep, stokbrood, kruidenboter

13.00-14.30 Anatomie in Praktijk

14.30-14.45 Koffie/thee pauze

14.45-15.45 Theorie

15.45-16.00 Minitoets

16.00- afronding en uitreiking certificaat

 

Doel

Meer kennis functioneren paard

Meer kennis paard in beweging

Meer kennis bewust omgaan met paarden

U wilt doorstromen naar de opleiding.

 

Inbegrepen

Digitale reader van 30 pagina's  en anatomische begrippenlijst via link naar ons sharepoint

Instructie

Lunch

Koffie thee frisdrank koek

 

M2 Anatomie Fysiologie

125,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Online Module 02 Basis anatomie en fysiologie

De anatomie dag is een cursusdag over anatomie en fysiologie in theorie en praktijk. Deze is nu volledig online met heel veel foto en videomateriaal.

 

Je kunt naar eigen inzicht deze online studie bestuderen. Je hebt een maand de tijd.

 

Deze module is verplicht voor verder beroepsopleidingen bij Massage Hippique. Heeft u echter elders een opleiding gedaan met anatomie en fysiologie of u bent para-veterinair dan komt u in aanmerking voor vrijstelling van deze module.

Losse dag modules vereisen geen thuisstudie.

 

 

Doel

Meer kennis functioneren paard

Meer kennis paard in beweging

Meer kennis bewust omgaan met paarden

U wilt doorstromen naar de opleiding.

 

Inbegrepen

anatomische begrippenlijst

alle basis omschrijvingen van wervels, gewrichten. Met video uitleg op paard.

meer dan 50 spieren met omschrijving en uitgelegd op paard

 

video's en toetsing

 

M2 Anatomie Fysiologie

90,00 €

 • Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Module 03 Sportmassage voor Paarden

Beroepsopleiding sportmassage voor paarden

Vooropleiding M1 en M2 van Massage Hippique of u heeft elders reeds anatomie en fysiologie gestudeerd of bent para-veterinair dan kunt u meteen instromen.

Na dit eerste gedeelte de sportmassage voor paarden kunt u zich inschrijven bij de beroepsvereniging voor paardenmasseurs. Hierna kunt u zich eventueel verder verdiepen door andere modules in eigen tempo te volgen u krijgt deelcertificaten.

 

Massage Hippique levert kwalitatief goede masseurs af en stelt hoge eisen in theorie en praktijk aan de beroepsopleidingen .

De data kunt u onder aan de bladzijde in het keuze vakje zien of in de agenda.

De opleiding wordt om de zaterdag gegeven of versneld 5 dagen aaneensluitend voor mensen met tijd om te studeren

 

De module is  opgedeeld als volgt:

M3.1 Spieren en functies, palpatie anamnese, handgrepen, masseren

M3.2 Spieren en functies, handgrepen, masseren t/m het voorbeen

M3.3 Toets spieren en functies, herhalen, en nieuwe onderdelen masseren.

M3.4 nieuwe handgrepen en 2 paarden in het geheel masseren, beoordeling voor het examen

M3.5 Examen bestaande uit 3 delig theorie, Praktijk fysiologie, praktijk masseren.

 

In een versneld programma alles achter elkaar of tijdens de jaaropleidingen om de zaterdag

Versneld alle dagen achter elkaar starten op 7 maart voor iedereen die de tijd heeft om dit intensieve programma te doen met studeren in de avond

 

 Thuisstudie ongeveer 14 uur voornamelijk anatomie en praktijk oefenen.

Bij het niet kunnen volgen van 1 van de 1-daagse modules wordt u geacht deze op een later tijdstip in te halen, zie algemene voorwaarden.

 

 

Sportmassage voor paarden

850,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 01-3 Licentie 1 Sportmassage voor paarden

WE STARTEN OP 29 augustus op onze nieuwe thuis locatie de nieuwe jaaropleiding en we starten natuurlijk met modules 1-3

 

Je kunt ook later starten 26 september met module 3 want modules 1 en 2 staan volledig met alle info en filmpjes online als thuisstudie!!

 

Na dit eerste gedeelte de sportmassage voor paarden kunt u zich inschrijven bij de beroepsvereniging voor paardenmasseurs. Hierna kunt u zich eventueel verder verdiepen dmv het volgen van de andere dagen of opleidingen en krijgt u deelcertificaten.

 

We also provide this course in english, now in a small group of 4 people in 6 days and exam!

 

 

27-08 M1 introductie sportmassage voor paarden paraktijk (M1 en \M2 zijn ook volledig online verkrijgbaar ook met scholingscertificaat)

28-08 M2 Anatomie en fysiogie praktijk

12-09-2020 M3.1

26-09-2020 M3.2

10-10-2020 M3.3

14-16 oktober M3.4

24-10 Examen

 

Op iedere dinsdag in het najaar starten we weer met een jaaropleiding op de dinsdag van 29 september tot en met 10 november modules 1 t/m 3

 

 

Natuurlijk ook voor de mensen die kiezen voor onze studie membership

 

allerlei data om te leren en oefenen voor je opleiding sportmasseur voor paarden. En wanneer je voldoende geoefend hebt kun je naar eigen inzicht je examen komen doen zodat iedereen zich zeker voelt, tijd heeft en kan slagen!

 

Massage Hippique wil kwalitatief goede masseurs afleveren en stelt daarmee hoge eisen aan de opleiding sportmasseur voor paarden Licentie 1.

De data kunt u onder aan de bladzijde in het keuze vakje zien om de zaterdag, tegelijk gestart met de jaaropleiding of

versneld in 7 aaneengesloten dagen na telefonisch of persoonlijk intake gesprek of in 3 weekenden

Data zaterdag start in maart en september

Data versneld verdeeld door het jaar

 

De modules zijn opgedeeld als volgt:

M1 Introductie sportmassage voor paarden

M2 Anatomie en fysiologie 

M3.1 Spieren en functies, palpatie anamnese, handgrepen, masseren

M3.2 Spieren en functies, handgrepen, masseren t/m het voorbeen

M3.3 Toets spieren en functies, herhalen, en nieuwe onderdelen masseren.

M3.4 nieuwe handgrepen en 2 paarden in het geheel masseren, beoordeling voor het examen

M3.5 Examen bestaande uit 3 delig theorie, Praktijk fysiologie, praktijk masseren.

 

 Thuisstudie is 2 uur per avond, dit komt ongeveer op 14 uur thuisstudie voornamelijk praktijk oefenen. In het totaal zijn het 7 dagen en u kunt examen doen wanneer u alle 6 dagen gevolgd heeft. Bij het niet kunnen volgen van 1 van de 1-daagse modules wordt u geacht deze op een later tijdstip in te halen, zie algemene voorwaarden.

Indien u liever het versneld of privetraject wil volgen dan stellen wij enkele toelatingseisen:

- Intake Gesprek en test

- Juiste intentie in de omgang met paarden

- de juiste intentie in de omgang met mensen

- voldoende ervaring in de omgang met paarden

 

 

beroepsopleiding sportmasseur voor paarden

1.090,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 04 Mobiliseren en Stretchen

Binnenkort online verkijgbaar complete cursusdag voor 99,00 !!

 

Module 4 is het gedeelte mobiliseren en stretchen van je paard. In theorie en praktijk.

U krijgt veel informatie en praktijkvoorbeelden en kan ook zeker zelf aan de slag.

U leert hoe u uw paard beter in balans krijgt

U leert hoe u uw paard beter kunt laten bewegen vanaf de grond

U leert om leuke dingen te doen vanaf de grond

U leert spieren en functies ook in de praktijk

U leert uw paard een betere motoriek te krijgen

U leert uw paard een betere bewegingsuitslag te krijgen

en door dit alles, blessures voorkomen.

Het leukste van alles is de bergen informatie die u krijgt van uw paard door het mobiliseren en stretchen

Uw wilt meer informatie, weten wat de oorsprong is van het probleem en er meteen wat aan doen en uw paard vind het nog leuk ook.

Bij gezond paard gegarandeerd verbetering binnen 1 week

mobiliseren en stretchen

130,00 €

 • Nu open voor inschrijving
 • Levertijd: 1-3 dagen

Module 05 Integratieve Massage

Na modules 1-3 heeft u de smaak te pakken en wilt nog meer

Dan raden wij aan verder te gaan met M4 mobiliseren en stretchen.

Module 5 zou daarna de meest logische stap zijn, 3 dagen verdiepen en krijgt u deelcertificaten wanneer u dan ook nog voor M4 en M6 kiest krijgt u het Licentie 2.

We bieden dit op diverse manieren aan. Als 3 dagen achter elkaar of bijvoorbeeld op 3 zaterdag om de week met de jaaropleiding mee. 

 

Massage Hippique wil kwalitatief goede masseurs afleveren en stelt daarmee hoge eisen aan de opleiding integratief masseur voor paarden Licentie 2.

De data kunt u onder aan de bladzijde in het keuze vakje zien

 

 Dag 1 Extra technieken en handgrepen

Dag 2 Extra technieken en handgrepen

Dag 3 Intervisie

Van te voren worden 3 casussen gevraagd inclusief fotomateriaal. Hier krijgt u digitaal formulieren voor aangeleverd 

  

 Thuisstudie is 3 casussen en 2 uur per avond, dit komt ongeveer op 6 uur thuisstudie voornamelijk praktijk oefenen.

- Vooropleiding zijn modules 1-3

Mocht u al meteen meer dan kunt u ook voor opleiding M1-6 Integratieve Masseur paarden kiezen

 

Aanvullende opleiding integratieve massage

450,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 06 Horse Awareness

 

Module 6 Horse Awareness zou ook Selfawareness kunnen heten.

Het is een stukje bewustwording wie jij bent in de ogen van het paard er komt een stukje coaching en mindfullness bij kijken.

 

Deze module hoort bij de jaaropleiding masseur paard. En wanneer je de integratieve opleiding doet 1-6 voor licentie 2.

 

Massage Hippique wenst kwalitatief goede masseurs af te leveren. Daar hoort ook een stukje normen en waarden, respect en verbinding bij.

 

Deze dag worden de groepen verdeeld en rouleert men.

1. Angelique neemt een groep mee voor een stukje opening, grounding, motoriek, vertrouwen en energie

2. Sandra gaat met paarden en individueel en als groep aan de wandel. Wat grondwerk en groepsdynamiek in verbinding met het paard.

3. Seth van Elewout gaat mensen op de joker zetten. Houding, balans, ontspanning en aanspanning, je leert je eigen lijf nog beter kennen.

 

Inbegrepen

Koffie thee en dranken

Instructie

Lunch met vers bereide producten

Versnaperingen

 

Thuisstudie is hiervoor niet gevraagd wel durven genieten van deze dag

 

Horse Awareness,

150,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 01-6 Integratieve Massage

Beroepsopleiding M 1-6 Integratieve Massage

Bestaat uit

M1 Introductie

M2 Anatomie

M3 Sportmassage 5 dagen incl examen

M4 Mobiliseren en Stretchen

M5 Extra handgrepen (2 dagen)

M5 Intervisie

M6 Horse Awareness

In totaal 12 dagen van 8 uur. 20 uur thuisstudie

 

Zeer geschikt voor iedereen die wil leren masseren en al aan de slag wil en niet meteen het complete programma wil doen.

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Readers in totaal 5 stuks bij elkaar 140 bldz.

U krijgt een link naar ons sharepoint waar alle benodigde documenten te downloaden zijn of meteen vanaf telefoon, laptop of tablet mee te kijken

 

Start meteen met de jaaropleiding meerdere keren per jaar, op zaterdag nu ook opdinsdag check de agenda

 

27-08/2020 – Module 1 Introductie Dag

28-08/2020 – Module 2 Anatomie en fysiologie

12-09/2020`– Module 3.1 Sportmassage voor paarden

26-09/2020 – Module 3.2 Sportmassage voor paarden

10-10/2020 – Module 3.3 Sportmassage voor paarden

midweek– Module 3.4 Sportmassage voor paarden

17-10/20 - Module 6 Paardendiepgang

24-10/2020 – Module 3 Examen

07-11/2020 – Module 4 Mobiliseren en Stretchen

21-11/2020 – Module 5.1 Integratieve Massage

05-12/2020 – Module 5.2 Integratieve Massage

19-12/2020 – Module 5.3 Intervisie dag

 

Mocht u daarna door willen studeren kunt u andere modules los bij bestellen

U kunt na het behalen van het examen lid worden van de brancheorganisatie VPSN

1.750,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 07 Essentiële Olien en paardenmassage

Massage Hippique, de meest praktijkgerichte opleiding op het gebied van het masseren en adviseren in het onderhoud en training van het paard. We beperken ons niet alleen tot de anatomie en het masseren van het paard, maar gaan verder en aanbod komen ook het welzijn, bewegen en trainen spiertechnisch als ook met hartslagmeter, het ondersteunen met essentiële oliën.

 

M7 Masseren met de ondersteuning van Essentiële Oliën .

Dagindeling 

 

10.00 ontvangst met koffie en thee

10.30 Uitleg over het ontstaan en gebruik van essentieel oliën

11.30 Essentiële oliën toepassen op elkaar

12.30 Lunch

13.30 De paarden zien en bespreken

14.30 uitleg over hoe toe te passen

15.30 Raindroptherapie, wat is het , en paarden de raindrop toepassen in de praktijk

17.00 rondvraag en uitreiking certificaat

 

Doel

Leren toepassen van de raindroptherapie  (7tot 9 oliën)

kennis vergroten  betreffende essentiele olien

Leren maken van blends

Leren toepassen van olien bij paarden

 

Inbegrepen

Gebruik van olien

Digitale reader via link sharepoint

koffie thee fris

Lunch, vers gemaakte soep met stokbrood en kruidenboter

 

Paarden zijn gevoeliger en eerder bewust dan wij.

Essentiële oliën zijn ook zeer goed inzetbaar bij Paarden om de gezondheid/training te ondersteunen.

Zelf bent u waarschijnlijk al op de hoogte van enkele bekenden zoals teatree, peppermint en lavendel. Maar er zijn er nog veel meer en wat doen ze?

Hoe kunnen we ze inzetten? Kunnen we zelf combinaties en lotions maken.

 

Sandra Vinken heeft een etalage waar het mogelijk is allerlei producten na afloop te bestellen of meteen mee te nemen.

Essentiele olien en paarden

130,00 €

 • Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Module 08 Mineralen en Chakra Leer

 Geschikt voor iedere paardenliefhebber.

Losse dagmodules vereisen geen thuisstudie

 

De meeste van onze jaaropleiding studenten hebben in het begin hier het minst mee.  Tijdens de dag hebben we ook regelmatig weerstand wat door de reacties van de paarden snel omgezet wordt in verbazing en enthousiasme en daarna wil niemand meer zonder werken.

 

Dagindeling

09.30-10.00 ontvangst koffie en thee

10.00-12.00 theorie masseren met stenen en mineralen. Hoe kunnen we pendelen

12.00-13.00 lunch met vers gemaakte soep van de dag met stokbrood en kruidenboter

13.00-14.00 bezoek aan groothandel met mogelijkheid tot aanschaffen 

14.00-14.30 wat zijn chakra's en waar zitten ze bij een paard en hoe te verbinden

14.30-14.45 koffie/thee pauze

14.45-15.45 masseren met stenen in praktijk

15.45-16.30 werken met chakra's in praktijk

16.30-17.00 nabespreking

17.00 eindbespreking en uitreiking certificaat

 

Doel

Zelfs wanneer je er niets mee hebt is het handig om een extra tool te hebben om de juiste palpaties te kunnen doen om reacties te krijgen en vingers te sparen

kennis verbreden massage stenen, pendelen, chakra's

Toepassen van massage stenen, pendelen en chakra's

Inbegrepen

Boek stenen en mineralen

instructie

Bezoek groothandel

Lunch 

koffie thee frisdrank

Soms kom je net iets te kort wanneer je aan het masseren bent, kracht of energie, om meer diepgang of de gewenste reactie op een palpatie te kunnen krijgen.

Paarden hebben een enorm energie veld en zijn veel gevoeliger voor energie dan wij als mens.

Edelstenen kunnen op diverse manieren ingezet worden. Om met bergkristallen het paard te zuiveren, rosekwarts om geborgenheid te geven, div stenen om de triggerpoints te ontladen, de contracties te activeren of om extra energie te geven waar nodig. 

130,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 09.01 Masseren van Paarden met aandoeningen

We bezoeken bedrijven waarvan we weten dat er paarden met bepaalde aandoeningen zijn. De paarden staan allemaal onder toezicht van dierenartsen en wij masseren in overleg. De aandoeningen zijn niet acuut. Voorkomende aandoening zijn post-operatief begeleiden, herstel na ziekte, maanblindheid, kreupelheden , gebroken heiligbeen, patella luxaties. 

Dit is alleen geschikt voor masseurs welke al in het bezit zijn van Licentie 2 of als onderdeel van de jaaropleiding

Voor licentie 4 dient u aanvullen modules 11-15 en de 3 thema avonden anamnese en kreupelheden van drs Ben Horsmans gevolgd door examen

 

Inbegrepen

Instructie

Lunch en dranken

 

Doel:

Inzichten krijgen in wat wel en niet te doen

Het tijdig herkennen en erkennen van problemen

Respect voor het paard en eigenaar

 

Thuisstudie

Praktijk oefenen 4 uur

 

 

 

  

 

 

125,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 09.2 Prive les generale repetitie

een morgen of middag 3 uur priveles van Angelique en/of Sandra

Geschikt voor masseurs welke alsnog willen bijscholen voor een licentie

Geschikt voor masseurs welke door willen voor het examen van licentie 4

 

Dit wordt gegeven in Weert, mocht u op uw eigen locatie iets willen organiseren dan komt daar nog reiskosten bij.

 

De datum staat op geheel 2018, u kunt boeken via deze pagina en bij aanvullend commentaar voorstellen van passende data geven

 

 

Inbegrepen

Instructie met massage of waar valkuilen liggen, op maat gemaakt

koffie thee frisdranken en versnapering

Thuisstudie geen wel al ervaring in het masseren

  

 

 

Prive les

150,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 10 Het Paardenhoofd

M10 Het Paardenhoofd, voor iedere paardenliefhebber

 

 Nu ook volledig online voor 89,00

 

Indeling

09.30-10.00 ontvangst koffie/thee

10.00-11.30 Theorie Botten spieren van het paardenhoofd

11.30-12.30 Het paardenhoofd aftasten in praktijk

12.30-13.15 Lunch met vers gemaakte soep met stokbrood en kruidenboter

13.15 - 14.30 Theorie Massage Paardenhoofd

14.30-14.45 Thee/koffie pauze

14.45-16.30 Massage paardenhoofd in praktijk

16.30-17.00 minitoets

17.00 Afronding en uitreiking certificaten

 

Doel

Meer kennis over het hoofd van het paard

Meer inzicht in het gebruik van bitten en hoofdstellen

Praktische kennis in het masseren van het paardenhoofd

 

Inbegrepen

Thee koffie frisdrank

Lunch vers gemaakte soep met stokbrood en kruidenboter

Digitale Reader van 50 pagina's te downloaden via link sharepoint

Instructie

 

Een aanrader voor een ieder die meer inzicht wenst in de verbinding van het hoofd met de rest van het paardenlichaam en daar ook nog het paard in kunnen helpen

 

M10 Het Paardenhoofd

130,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 11 Trainingsfysiologie of Optimaal presteren paard mbv hartslagmeter

M11 Trainingsfyiologie, hoe staat de inspanning in verhouding tot het gebruik van het lijf zodat een masseur het kan voelen.

Geschikt voor iedere paardenliefhebber

 

 Deze dag wordt 1 x per jaar georganiseerd en is een vast onderdeel van het jaarprogramma

 

Indeling

09.30-10.00 Ontvangst koffie en thee

10.00-12.00 Theorie

12.00-13.00 Lunch, vers gemaakte soep met stokbrood en kruidenboter

13.00-15.00 Praktijk voorbeelden, ruiter en paard met hartslagmeter

15.00-15.15 Pauze thee/koffie

15.15-17.00 Theorie

17.00 Rondvraag

 

Doel

Meer kennis over de gewoonten van een paard 

Meer kennis over opfok paard

Meer kennis over hartslag, ademhaling, conditie en prestatieverbetering paard

Meer inzicht in de training van het paard

Praktijktoetsing van de theorie

Nieuw inzicht ter voorkoming van blessures door training

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Reader via sharepoint

koffie, thee, frisdrank

Lunch, vers gemaakte soep en stokbrood met kruidenboter

 

Geschikt en aan te raden voor iedereen die met paarden omgaat

 

Trainingsfysiologie hartslagmeter paard

135,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 12 Evenementen

Wij van Massage Hippique vinden communicatie tussen klant, ruiter, gebruiker en masseur erg belangrijk. 

Wij stimuleren masseurs om clinics en workshops te organiseren om meer bewustwording te creëren bij de paardenliefhebber.

Hiervoor houden wij ongeveer 2 x per jaar een dag om mee te draaien met een evenement. In mei is dat de internationale wedstrijd CIC Kronenberg. Massage Hippique is ook ambassadeur van de BIXIE Rosline fanclub. Het is mooi en boeiend om de jeugd inzichten te geven over hun pony op een manier dat iedereen het begrijpt.

 

Indeling

09.00-10.00 ontvangst met koffie en thee , tijd afhankelijk van evenement

Opzetten stand, lobby-en voor te masseren paarden en ponies, tijdsindeling maken, klanten te woord staan, rondleiding en uitleg van de wedstijd door Angelique Schreurs, enkele casussen bespreken met Angelique en/of Sandra, masseren van de paarden en ponies

 

Doel

Communicatie

Bewust maken paardenliefhebber

Nog beter masseren

Meer inzichten in wedstrijden

Hoe zet je een stand op, hoe organiseer je een clinic

Reclame voor paardenmassage algemeen.

 

Inbegrepen

Instructie

begeleiding

koffie thee frisdrank

Lunch

 

Mooie aanvulling voor masseurs, bewegingstherapeuten of andere paardentherapeuten

 

Evenement

80,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 14 Wervels en Gewrichten

M14 Wervels en Gewrichten geschikt voor iedere paardentherapeut

Onderdeel van de nieuwe versie van de jaaropleiding masseur paard

 

Indeling

09.30-10.00 ontvangst met koffie en thee

10.00-12.00 Theorie over wervels en gewrichten

12.00-12.30 Praktijk in palperen en analyseren

12.30-13.15 Lunch vers gemaakte soep met stokbrood en kruidenboter

13.15-14.15 Theorie wervels en gewrichten

14.15-14.30 Pauze koffie thee

14.30-16.30 Wervels en gewrichten in praktijk met handgrepen

16.30-17.00 Toets

17.00 afronding en uitreiking Certificaten

 

Doel

Bewuster ingaan op het gebruik van de gewrichten

Bewuster worden wat de functie van de wervels is

Meer kennis over wervels en gewrichten

Praktijk handgrepen voor de juiste ondersteuning in het gebruik van de gewrichten

Praktijk handgrepen voor ruimte geven van de wervels

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Reader 40 p via link naar sharepoint

koffie thee frisdrank

Lunch

 

Mooie aanvulling voor masseurs, bewegingstherapeuten of andere paardentherapeuten

 

150,00 €

 • Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

Module 15 2 dagen Biomechanica in theorie en praktijk vernieuwde versie

 

Meer weten over wat beweegt wanneer en waarom en hoe zou het eigenlijk uit moeten zien

Een nieuw vast onderdeel van het jaarprogramma maar ook zeker los te volgen voor iedere paardenliefhebber.

De beweging duidelijk uitgelegd in theorie en bekeken in de praktijk. Pittige 2 dagen ook als onderdeel van de jaaropleiding

Niet alleen veel theorie maar zeker de paarden gaan bekijken en in beweging zetten .

 

Indeling

09.30 ontvangst met koffie/thee

10.00 start theorie

12.15-13.00 Verse soep met broodjes of ragout met rijst, alles vers gemaakt

13.00-15.00 het middagprogrmamma

15.15-15.30 koffie/thee versnapering

15.30-17.00 namiddag programma

17.00-17.30 vragenrondje en uitreiking certificaat

 

 

Biomechania Paard

250,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 16 NIEUW 2018 Beroepsopleiding Allround Equine Taping (AET)

Module 16  Beroepsopleiding EN 19.1 EN 19.4 Fascia leer en Fascia Taping

Nieuw sinds 2018 Allround Equine Taping

Voorheen bestond deze module uit 3 dagen en heette Functional Equine Taping. Nu is het een volledige beroepsopleiding voor gespecialiseerde paarden tapers.

De 3 dagen zijn nog steeds het beginstadium, maar nu uitgebreid met Fascia theorie en Myofasciaal tapen praktijk, Meridiaan en elementen leer theorie, Ting points, masterpoints en  Meridiaan tapen. De modules zijn nog steeds los te volgen of aan te vullen maar de complete beroepsopleiding bestaat uit:

M1 Introductie Massage 

M2 Anatomie en Fysiologie

 

M16.1 Basis Tapen

M16.2 Lymfetapen

M16.3 Functional Trainen en Tapen

M19.1 Wat is Fascia theorie

M19.4 Myofasciaal tapen in praktijk

M16.4 Meridiaan en elementenleer theorie

M16.5 Ting en Master points en Meridiaan Tapen

Examen in overleg wel inclusief

In losse modules naar keuze kost dit 1420 euro incl examen , pakketprijs is 1295

 

Thuisstudie 30 uur

Eindexamen 2 casussen inleveren

Readers worden digitaal via sharepoint aangeleverd

 

Dit is de meest veelzijdige paardentaping opleiding wereldwijd, uniek is het concept uit alle richtingen benaderd en Tapen icm met Trainen om een paard in de training te kunnen corrigeren.

 

Massage Hippique heeft 2 beroeps jaaropleidingen met een all-in prijs Jaaropleiding Masseur Paard (iedere 2 weken) en Jaaropleiding EMFR en AET iedere 4 weken.

Dan nog enkele beroepsopleidingen waar modules 1 en 2 vereist zijn als vooropleiding(kan nu ook online gevolgd worden) of als u elders al opleidingen gevolgd heeft kunt u hier vrijstelling voor krijgen. Graag bewijs overleggen.

De beroepsopleidingen zijn:

M3 sportmasseur voor paarden

M3-6 Integratieve Masseur voor paarden

M16 Allround Equine Taping 

M19 Equine Myofasciaal Release Therapeut

De jaaropleidingen hebben 2 x een examen en de beroepsopleidingen 1 x.

 

The programm is also available in english, please send in request!

 

Indeling

09.30-10.00 ontvangst koffie en thee

10.00-12.00 Theorie

12.00-12.45 Lunch verse soep met stokbrood en kruidenboter of ragout

12.45-14.15 Praktijk

14.15-14.30 pauze koffie thee

14.30-15.30 Theorie

15.30-17.00 Praktijk

17.00- Afronding en uitreiking certificaat

 

Van de tijden kan afgeweken worden afhankelijk van de dag en aantal deelnemers

 

Nieuwe Data!

 

18-07-2020 – Module 16.1 Medical Basis Taping (Zaterdag)

19-07-2020 – Module 16.2 Lymfe Taping (Zondag)

20-07-2020– Module 16.3 Tapen en Trainen (Maandag)

11-08/2019 – Module 16.4 Meridianen en elementenleer Deel 1 (Maandag)

12-08/2019 – Module 16.5 Meridianen en elementenleer Deel 2 (Maandag)

 

 22-08/2020 – Module 19.1 Equine Fasciae in Theorie (Zaterdag)

30-08/2019 – Module 19.4 Myofasciaal Tapen (Zondag)

 

Examen los te boeken en in overleg te plannen. Theorie online praktijk op onze locatie

 

Doel

Meer theoretische basiskennis spieren functies, Fasciae, Lymfesysteem, bewegingsmechanisme, meridianen

Meer praktijkkennis anatomie, spieren, fasciae, lymfe, biomechanica en meridianen

Paarden ondersteunen, stimuleren, verlichting geven dmv  Vetkin Tape

Toepassingen van Vetkin Tape

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Readers via sharepoint

Tijdens de lessen het gebruik van VetkinTape en scharen

Koffie thee frisdrank lunch en versnaperingen

 

Gegeven door gediplomeerde ervaringsdeskundigen in het masseren tapen en trainen en begeleiden van 2 voudig wereldkampioen, Junior en Young Rider Dressuur en eventingruiters. Onze instructeurs werken (masseren, tapen, trainen) nog dagelijks zelf met paarden .

 

Nieuw

1.295,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Functional Equine Taping M16.1-16.3

Wat wil dat zeggen

 

Dag 1 Medical Taping, wat is tapen, wat is het verschil in tape, wat zijn de mogelijkheden, welke spieren

Dag 2 Lymfe Taping, Wat is het lymfesysteem, hoe kunnen we dit systeem ondersteunen met de tape, traumas, wonden, dikke benen

Dag 3 Tapen en Trainen, myofasciaal tapen, spieren tapen in verbinding, anamnese hoe loopt het paard en wat willen we versterken, verbeteren en wat kunnen we stimuleren

 

 

Dit zijn de eerste 3 dagen van de gehele Taping opleiding in 1 pakketprijs

 

M16.1 Basis Tapen los te volgen zonder vooropleiding

M16.2 Lymfetapen los te volgen met 16.1 als vooropleiding

M16.3 Functional Trainen en Tapen, alleen in combinatie met alles

 

nog meer aanvullingen in het tapen zijn: 

M19.1 Wat is Fascia theorie los te volgen

M19.4 Myofasciaal tapen in praktijk , te volgen na 19.1  en 16.1

M18.1 Meridiaan en Elementen leer , los te volgen

M18.2 Meridiaan Tapen, Tingpoints en Meesterpunten (acupressuur) 

1 dag casussen , anamnese , keuzes, en toepassen

Examen, alleen na de volledige opleiding inclusief M1 en M2 of geschikte vooropleiding met anatomie en fysiologie zoals bewegingstherapeut of paraveterinair

 

 

The programm is also available in english, please send in request!

 

 

 

Doel

Meer theoretische basiskennis spieren functies, Fasciae, Lymfesysteem, bewegingsmechanisme

Meer praktijkkennis anatomie, spieren, fasciae, lymfe, biomechanica 

Paarden ondersteunen, stimuleren, verlichting geven dmv  Vetkin Tape

Toepassingen van Vetkin Tape

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Readers via sharepoint

Tijdens de lessen het gebruik van VetkinTape en scharen

Koffie thee frisdrank lunch en versnaperingen

 

 

Gegeven door gediplomeerde ervaringsdeskundigen in het masseren tapen en trainen en begeleiden van 2 voudig wereldkampioen, Junior en Young Rider Dressuur en eventingruiters. Onze instructeurs werken (masseren, tapen, trainen) nog dagelijks zelf met paarden .

 

 

Geschikt voor iedere paardenliefhebber, mocht je te weinig voorkennis hebben dan raden wij aan M2 te volgen

 

Indeling

09.30-10.00 ontvangst koffie en thee

10.00-12.00 Theorie

12.00-12.45 Lunch verse soep 

12.45-14.15 Praktijk

14.15-14.30 pauze koffie thee

14.30-15.30 Theorie

15.30-17.00 Praktijk

17.00- Afronding en uitreiking certificaat

 

 

 

 

 

 

Taping, 3 dagen heel veel info FUnctional Equine Taping

390,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 16.1 Basis Equine Taping

Module 16 Functional Equine Taping beroepsopleiding

 

Nieuw in 2018 Allround Equine Taping

Voorheen bestond deze module uit 3 dagen en heette Functional Equine Taping. Nu is het een volledige beroepsopleiding voor gespecialiseerde paarden tapers.

De 3 dagen zijn nog steeds het beginstadium, maar nu uitgebreid met Fascia theorie en Myofasciaal tapen praktijk, Meridiaanleer theorie en Meridiaan tapen.

 

M16.1 Basis Tapen los te volgen zonder vooropleiding

M16.2 Lymfetapen los te volgen met 16.1 als vooropleiding

M16.3 Functional Trainen en Tapen, alleen in combinatie met alles

M19.1 Wat is Fascia theorie los te volgen

M19.4 Myofasciaal tapen in praktijk , te volgen na 19.1  en 16.1

M16.4 Meridiaan en Elementen leer , los te volgen

M16.5 Meridiaan Tapen, Tingpoints en Meesterpunten (acupressuur) , te volgen na 16.1 en 16.4 

Examen, alleen na de volledige opleiding inclusief M1 en M2 of geschikte vooropleiding met anatomie en fysiologie zoals bewegingstherapeut of paraveterinair

 

 

The programm is also available in english, please send in request!

 

 

 

Doel

Meer theoretische basiskennis spieren functies, Fasciae, Lymfesysteem, bewegingsmechanisme, meridianen

Meer praktijkkennis anatomie, spieren, fasciae, lymfe, biomechanica en meridianen

Paarden ondersteunen, stimuleren, verlichting geven dmv  Vetkin Tape

Toepassingen van Vetkin Tape

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Readers via sharepoint

Tijdens de lessen het gebruik van VetkinTape en scharen

Koffie thee frisdrank lunch en versnaperingen

 

 

Gegeven door gediplomeerde ervaringsdeskundigen in het masseren tapen en trainen en begeleiden van 2 voudig wereldkampioen, Junior en Young Rider Dressuur en eventingruiters. Onze instructeurs werken (masseren, tapen, trainen) nog dagelijks zelf met paarden .

 

Dag 1 Basis tapen

 

Geschikt voor iedere paardenliefhebber, mocht je te weinig voorkennis hebben dan raden wij aan M2 te volgen

 

Indeling

09.30-10.00 ontvangst koffie en thee

10.00-12.00 Theorie

12.00-12.45 Lunch verse soep met stokbrood en kruidenboter

12.45-14.15 Praktijk

14.15-14.30 pauze koffie thee

14.30-15.30 Theorie

15.30-17.00 Praktijk

17.00- Afronding en uitreiking certificaat

 

 

Doel

Als basisdag voor de opleiding AET

Meer theoretische basiskennis spieren functies, Fasciae, Lymfesysteem, bewegingsmechanisme

toepassen van Vetkin Tape

Toepassingen van Vetkin Tape

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Readers basis tapen

Tijdens de lessen het gebruik van VetkinTape en scharen

Koffie thee frisdrank

 

 

M16.1 Basis Taping

150,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 16.2 Lymfe taping

Module 16.2 Lymfe Taping 

 

Dag 2 Lymfe taping

Gegeven door gediplomeerde ervaringsdeskundigen in het masseren tapen en trainen en begeleiden van 2 voudige wereldkampioen, Junior en Young Rider Dressuur en eventingruiters. Onze instructeurs werken (masseren, tapen, trainen) nog dagelijks zelf met paarden .

 

Als vooropleiding m16.1 Basis Taping

 

Indeling

09.30-10.00 ontvangst koffie en thee

10.00-12.00 Theorie

12.00-12.45 Lunch verse soep met stokbrood en kruidenboter

12.45-14.15 Praktijk

14.15-14.30 pauze koffie thee

14.30-15.30 Theorie

15.30-17.00 Praktijk

17.00- Afronding en uitreiking certificaat

  

Doel

Meer theoretische en praktische basiskennis van het lymfesysteem van het paard 

toepassen van Vetkin Tape

Toepassingen van Vetkin Tape

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Readers basis tapen

Tijdens de lessen het gebruik van VetkinTape en scharen

Koffie thee frisdrank

 

 

M16.2 Lymfe Taping

150,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Module 17 3 avonden Kreupelheden door Drs. Ben Horsmans 35 KNHS Licentiepunten

Wie is Ben Horsmans

Een oprechte man met heel veel kennis en humor. Besmet met het paardenvirus en ook vaak te zien als vrijwilliger in de paardensport.

De heer Horsmans is als Team DA aanwezig geweest bij EK's , Wereld ruiterspelen en de olympische spelen waar hij uren vol passie over kan vertellen.

Nu

3 woensdagavonden in november is het weer zo ver

13-20-27 november

 

3 avonden chockvol informatie over kreupelheden voor maar 30 euro per avond

Een onderdeel van de jaaropleiding maar voor iedereen met een interesse in paarden aan te raden

Avond 1 Praktische anatomie op stal en op de beamer

Avond 2 Videopatienten , hoe kunnen we wat herkennen

Avond 3 Het kreupel paard en wat te doen

 

ontvangst vanaf 19.00

We start om 19.30

Pauze om 20.45

22.00-22.30 is er een rondvraag

 

Het wordt gehouden bij de nieuwe locatie van Massage HIppique

U kunt bij tijdig vooraf te bestellen vers gemaakte  kippenragout of chili con carne met rijst als maaltijd vooraf nuttigen

Tevens is er een dagsoep met stokbrood en kruidenboter alles voor  5 euro

Koffie en Thee wordt door Massage Hippique verzorgd.

Pennen en schrijfmateriaal ook.

Na afloop krijgt u een certificaat van deelname.

 

 

 

 

Kreupelheden 3 avonden

90,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Avond clinic Functionele Anatomie in Beweging

 

 Op Woensdagavond 15 April een interactieve avond met theorie informatie en praktijkvoorbeelden in FRIESLAND 

geaccrediteerd door de KNHS voor licentiepunten 

 

Uitleg over anatomie, we weten allemaal wel wat er in een paard hoort te zitten, maar hoe is vaak nog niet helemaal duidelijk.

Wat als het paard een kort kruis heeft of een lang pijpbeen, wat is het effect op de beweging. Wat kan ik qua training doen om blessurevrij te blijven.

Wat als mijn paard een klein hoofd met kleine kaak heeft, hoe heeft dat effect op het gebruik van het voorbeen?

 

Welk effect heeft de lengte van de hals op de rug van mijn paard en waar moet ik rekening mee houden?

Als instructeur en jurylid weet je wat je kunt adviseren om je protege goed te begeleiden, maar heb je het paard wel heel goed bekeken, zijn er nog meer manieren om iets toch voor elkaar te krijgen? Het is de hele avond vrij om mee te denken en vragen te stellen.

Je kunt je ook nog met paard opgeven!

 

Wordt georganiseerd door it Fryske Greidhynder bij stoeterij Het Swarte Paert in HEMRIK FRIESLAND.

We starten om 19.00 uur in de foyer van de manege met enige theoretische uitleg, daarna gaan we met diverse praktijkvoorbeelden aan de slag in de binnenmanege.  Tussendoor 1 x pauze, eindtijd zal rond 22.00 uur zijn.

 

 

 

Abonnement all - in

25,00 €

 • Nu open voor inschrijving

M18 is 2 DAGEN Meridianen, Elementenen acupressuur Ting en Masterpoints

 Pakketprijs deze 2 daagse cursus boordevol informatie over Meridiaan banen, Elementen Leer,  Acupressuur.

Wat zegt elementenleer over het karakter van je paard, wat zijn de valkuilen van een vuurpaard, past mijn paard bij me? Hoe kan ik mijn paard ondersteunen bij zijn maag of lever klachten. Hoe kan ik mijn paard bij haar algehele welzijn ondersteunen?

Dit is een onderdeel van de opleidingen:

Allround Equine Taping

Tui-Na

Gua Sha

 

 

Doel

Paarden ondersteunen in het algehele welzijn. De basis energie of de organen dmv meridiaanbanen activeren of sederen, afhankelijk van de anamnese met als extra ondersteuning door acupressuur van Ting en Masterpoints.

Als voorbereiding op bovenstaande opleidingen

 

Meer praktijkkennis anatomie, spieren, fasciae, lymfe, biomechanica en meridianen

 

Inbegrepen

Instructie

Digitale Readers via sharepoint

Koffie thee frisdrank verse soep en versnaperingen

Gegeven door gediplomeerde ervaringsdeskundigen in het masseren tapen en trainen en begeleiden van 2 voudig wereldkampioen, Junior en Young Rider Dressuur en eventingruiters. Onze instructeurs werken (masseren, tapen, trainen) nog dagelijks zelf met paarden .

 

Vooropleiding geen.

Geschikt voor iedere paardenliefhebber,

mocht je te weinig voorkennis hebben van het paardenlichaam dan raden wij aan M2 te volgen

 

Indeling dag 1

 

09.30-10.00 ontvangst koffie en thee

 10.00-12.00 Theorie Meridiaanbanen, organen

 12.00-12.45 Lunch verse soep

 12.45-14.15 Theorie broer zus relatie, anamnese , de klok

 14.15-14.30 pauze koffie thee

 14.30-15.30 Theorie en Praktijk elementenleer

 15.30-17.00 Praktijk casussen toepassen

 17.00- Afronding

 

Indeling dag 2

 09.30-10.00 ontvangst koffie en thee

 10.00-12.00 Praktijk Tingpoints, anamnese

 12.00-12.45 Lunch verse soep

 12.45-14.15 Praktijk Masterpoints

 14.15-14.30 pauze koffie thee

 14.30-15.30 Praktijk meridiaan tapen

 15.30-17.00 Praktijk casussen toepassen

 17.00- Afronding en uitreiking certificaat 

 

Quibus Choice GUASHA

260,00 €

 • Nu open voor inschrijving

NIEUW Module 19.1 Equine Fasciae in Theorie

Een hele dag theorie over fasciae. 

Wat is het , waar zit het, wat doet het.

In de praktijk alle Myofasciale lijnen in kaart brengen op het paard.

Wist u dat Leonardo Davinci al alle lijnen zag op het paard?

Uw paard heeft letterlijk bindweefsel balans cirkels in zijn lijf.

 

Deze dag is los te volgen of als voorbereiding op de beroepsopleiding EMFR of als therie fascia dag voor Myofasciaal Tapen of voor Myofasciaal Guasha

 

Nieuw!! De meeste volledige 8 daagse beroepsopleiding die er is op Myofasciaal Release  voor paarden.

Alle toe te passen therapieen worden behandeld, geoefend en uitgevoerd.

Geschikt voor iedereen met een affiniteit met paarden en een basiskennis in de omgang van paarden

Vooropleiding  Module 1 en Module 2. Mocht je elders al handgrepen gehad hebben net als anatomie en fysiologie dan weten wij dmv een korte test per email of je door kunt stromen meteen naar dag 1 van de EMFR zonder module 1 en 2

 

U kunt M19. het theorie gedeelte en M19.4 Myofasciaal Tapen ook los volgen of als onderdeel van de nieuwe jaaropleiding AET EMFR therapeut

 

Fascia wat moeten we ons daar bij voorstellen? Wat is het en waar zit het bij een paard. Hoe kunnen we het masseren, is tapen een goede nazorg. Er is steeds meer over te doen omdat onderzoeken duidelijk maken hoe belangrijk  de functie is van Fascia in ons lichaam als ook in het paardenlichaam. Het belangrijkste onderzoek van deze tijd is van Myofascia- the unexplored tissue: myofascial kinetic lines in horses, a model for describing locomotion using comparative dissection studies derived from human lines, 2015 - Vibeke Sodring Elbrond, Rikke Mark Schultz . Na veel onderzoek, studie en uren en kilometers praktijkervaring hebben we een 5-daags programma gemaakt op het gebied van fascia waar alle facetten, technieken aan bod komen.

 

In de jaaropleidingen komen we er al div malen mee in aanraking

- M3 Drukpunten in de sportmassage

- M5 Extra technieken

- M 10 Release en craniaal technieken bij het Paardenhoofd

- M8 Masseren met edelstenen, diepe triggerpoints

- M 9 Intuitief masseren dieper voelen en durven wachten

- M16  Allround Equine Taping

 

Deze meest complete opleiding op dit gebied ziet er als volgt uit

- theorie over fascia humaan en paard

- Praktijk fascia kennen en herkennen bij paard

- Hands-on technieken voor deep release

- Myofasciaal Release 

- Craniosacraal , guasha hoofd, DT, pulsen

- Guasha technieken, Qi laten stromen, fascia losmaken en verbindingen leggen

- Huid, vochthuishouding op peil brengen, verklevingen opheffen

- Lymfe, vochthuishouding en afvoer regelen

- Trauma Release, energetisch en manueel diepe technieken van heel diep naar fluisterlicht

- Myofasciaal Tapen

 

Doel:

Zo compleet mogelijk handvaten aanreiken om als zelfstandig beroeps EMFR Therapeut aan de slag te kunnen. Oude traumas kunnen herkennen en erkennen, fascia problemen kunnen herkennen, fascia problemen door overbelasting kunnen herleiden.

Na anamnese geen duidelijk beeld van kreupelheid, meestal fascia probleem.

 

Thuis studie:

20 uur

 

 

 

Tijden van 09.30 - 17.00 

 

 

 

Fascia Leer

150,00 €

 • Nu open voor inschrijving

NIEUW Module 19.4 Myofasciaal Tapen

Een hele dag Fascia en Tapen. 

 

Deze dag kan los geboekt worden na het volgen van 

M1 Introductie

M2 Anatomie

M16.1 Basis Tapen

M19.1 Fascinerend Fascia 

of als u al in het bezit bent van Functional Equine Taping en M19.1

 

 

Nieuw!! De meeste volledige 7 daagse beroepsopleiding die er is op Myofasciaal Release  voor paarden.

Alle toe te passen therapieen worden behandeld, geoefend en uitgevoerd.

Geschikt voor iedereen met een affiniteit met paarden en een basiskennis in de omgang van paarden

Vooropleiding  Module 1 en Module 2. Mocht je elders al handgrepen gehad hebben net als anatomie en fysiologie dan weten wij dmv een korte test per email of je door kunt stromen meteen naar dag 1 van de EMFR zonder module 1 en 2

 

U kunt M19. het theorie gedeelte en M19.4 Myofasciaal Tapen ook los volgen of als onderdeel van de nieuwe jaaropleiding AET EMFR therapeut

 

Fascia wat moeten we ons daar bij voorstellen? Wat is het en waar zit het bij een paard. Hoe kunnen we het masseren, is tapen een goede nazorg. Er is steeds meer over te doen omdat onderzoeken duidelijk maken hoe belangrijk  de functie is van Fascia in ons lichaam als ook in het paardenlichaam. Het belangrijkste onderzoek van deze tijd is van Myofascia- the unexplored tissue: myofascial kinetic lines in horses, a model for describing locomotion using comparative dissection studies derived from human lines, 2015 - Vibeke Sodring Elbrond, Rikke Mark Schultz . Na veel onderzoek, studie en uren en kilometers praktijkervaring hebben we een 5-daags programma gemaakt op het gebied van fascia waar alle facetten, technieken aan bod komen.

 

In de jaaropleidingen komen we er al div malen mee in aanraking

- M3 Drukpunten in de sportmassage

- M5 Extra technieken

- M 10 Release en craniaal technieken bij het Paardenhoofd

- M8 Masseren met edelstenen, diepe triggerpoints

- M 9 Intuitief masseren dieper voelen en durven wachten

- M16  Allround Equine Taping

 

Deze meest complete opleiding op dit gebied ziet er als volgt uit

- theorie over fascia humaan en paard

- Praktijk fascia kennen en herkennen bij paard

- Hands-on technieken voor deep release

- Myofasciaal Release 

- Craniosacraal , guasha hoofd, DT, pulsen

- Guasha technieken, Qi laten stromen, fascia losmaken en verbindingen leggen

- Huid, vochthuishouding op peil brengen, verklevingen opheffen

- Lymfe, vochthuishouding en afvoer regelen

- Trauma Release, energetisch en manueel diepe technieken van heel diep naar fluisterlicht

- Myofasciaal Tapen

 

Doel:

Zo compleet mogelijk handvaten aanreiken om als zelfstandig beroeps EMFR Therapeut aan de slag te kunnen. Oude traumas kunnen herkennen en erkennen, fascia problemen kunnen herkennen, fascia problemen door overbelasting kunnen herleiden.

 

Thuis studie:

20 uur

 

 

 

Tijden van 09.30 - 17.00 

Op de laatste middag het examen. U ontvangt u een scholings certificaat bij voldoende. Deze opleiding geldt als bijscholing voor Massage Hippique en  u kunt zich als licentie 1 houder aansluiten bij de VPSN.

 

 

150,00 €

 • Nu open voor inschrijving

NIEUW FUNCTIONEEL INZICHT DAGEN

 

WIl jij weten of het paard goed beweegt.

Wil jij weten of je paard de juiste bouw heeft om te doen wat jij vraagt

Wil jij weten hoe je paard blessure vrij houdt

WIl jij weten welk management er nodig is om het paard zo goed mogelijk te laten bewegen

Wil jij weten wat functioneel is 

Wil jij dat zelf zien

Wil jij dat testen

Wil jij dat verbeteren

Dan zijn deze superleuke interessante interactieve dagen voor jou geschikt. Er is zelfs een mogelijkheid je paard mee te nemen en te overnachten. Vraag naar de mogelijkheden

 

 Dag 1 Spieren en Myofasciale Lijnen in theorie en toegepast in de praktijk

Dag 2 Functioneel bewegingsonderzoek Palperen, mobiliseren, analyseren kun je leren Dag 3 Functionele anatomie in beweging Welke afwijkingen zorgen voor een andere beweging en hoe blijf je de blessures voor. Bewegingsmanagement Dag 4 Vervolg op dag 3. Spiergericht trainen met behulp van Tape

 

inclusief lesmateriaal

Instructie

Schrijfmateriaal

Koffie thee frisdrank versnapering

Lunch bestaande uit verse soep of salades

 

 

Komt de functionele anatomie van je paard overeen met je sportdoelen

600,00 €

 • Nu open voor inschrijving

Casusdag

Casusdagen voor iedere paardenliefhebber of therapeut als bijscholing of uit pure interesse of plezier om samen met anderen te puzzelen

 

inclusief lunchmet verse soep, stokbrood kruidenboter en tosties

je kunt ook casussen en locaties aandragen

 

Indeling

09.30-10.00 Ontvangst koffie en thee

10.00-12.30  De deelnemers de eerste casus Kijken ZIen Analyseren Masseren Mobiliseren Tapen

12.30-13.00 Lunch 

13.00-15.00 Casus 2 analyseren en masseren olv Angelique Schreurs

15.00-16.00 Wat nodig is, napraten, nog meer zien door deelnemers in te vullen Koffie thee koek

 

 

Doel

Bijscholing

Kennis vergroten

Andere masseurs ontmoeten

Veel voorkomende zaken bespreken

 

Inbegrepen

instructie

Lunch

Frisdrank koffie thee

M18 Praktijkdag

70,00 €

 • Nog maar enkele plaatsen beschikbaar!