Wie zijn wij


Massage Hippique staat garant voor de kwaliteit van de opleiding staat al meteen op de home pagina vermeld. Dit wordt niet alleen bepaald door de inhoud van de cursus en opleidingsprogramma, het onderwerp of het niveau. Dit wordt grotendeels bepaald door de praktijkervaring, de passie en de intentie van onze instructeurs en uitgenodigde specialisten. De vele paarden die ons als leermeesters de weg wijzen en het enthousiasme van allen maken dat onze opleidingen niet alleen intensief zijn maar met veel plezier groei brengen.

Angelique Schreurs

 

Angelique de oprichter van Massage Hippique in 2001. Angelique is al 25 jaar werkzaam als massage therapeut. Al bijna 30 jaar bezig met het rijden, verzorgen en trainen van paarden. Moeder van een internationale eventing amazone, personal coach van combinaties op alle niveaus van de bixie tot en met het WK niveau. Angelique zegt zelf dat ze MAAT werk levert. Masseren - Analyseren - Adviseren - Trainen. Angelique begeleid al jaren paarden en ponies in allerlei disciplines. Sportpaarden op internationaal niveau als de babies bij de start van hun carriere.

Bij Angelique draait alles om beweging. Niet alleen de mogelijkheid om te kunnen bewegen maar ook hoe het beweegt en hoe lang het kan bewegen. Alle verbindingen te kunnen en willen zien, het paard de mogelijkheid te geven zo optimaal mogelijk te laten presteren. Wat moet je weten om te kunnen zien welk doel je kunt stellen bij het paard wat je ziet. 

- Anatomie. welke verhoudingen heeft het paard

- Karakter, wil hij ook wat jij wil

- Structuren, hoe zitten zijn spieren, fascia en andere bindweefsels in elkaar

- Management, welke voeding, beslag, training heeft dit paard nodig om te groeien

De verschillen constateren, wat past bij dit paard, groeit ie , hoe gebeurd dit , gaan we de goede kant op of moeten we aanpassen.

 

Angelique is ervaringsdeskundige puur sang, als klein meisje begonnen met paardrijden. Na de wereld rond te zijn geweest met het verzorgen en keuringsklaar maken van de arabieren van Erik Dorssers is ze verder gegaan met rijden en fokken. Angelique is op nationaal nivo actief geweest in dressuur springen en eventing. Haar fokproduct Cash heeft jarenlang als 1 van Nederlands beste ponies gepresteerd in de springsport onder Maikel van Mierlo. Bij de paarden Majoor ZZL, Kareina Z2 dressuur M springen, Lareina Z dressuur 1.30 springen, Pocahontas NK 1.40, Lareina Z2 dressuur en 1.30 springen. Na een manegebedrijf te zijn gestart en haar allround instructeursdiploma en  jurylid springen te hebben gehaald is ze naar de Verenigde Staten gegaan om zich te verdiepen in paardenmassage.

 

Door haar jarenlange ervaring bij de pony van de buren tot aan het paard op olympisch nivo en ieder jaar blijven bijscholen, vernieuwen kunnen we haar als de innovator op het gebied van paardenmassage noemen. Al de modules zijn zelf ontwikkeld vanuit de praktijk. De laatste paar jaar ligt de nadruk op fascia en op het functioneel gebruik van het paard en het management om het paard blessure vrij te houden. De laatste nieuwe hersenspinsel is Het Diafragma. Grace mijn 4 jarige ierse merrie is daar mijn muse voor geweest. Ik was continu met haar als puzzel bezig en dit was voor haar de grootste verandering. Het is een complete behandeling met diverse technieken zoals deep tissue, stretching, pulsen, guasha, taping. Geschikt voor therapeuten als aanvulling. Maar iedereen is bij ons welkom maar dan eerst module 1 en 2 doen ;)

 

Angelique wordt veel ingehuurd als adviseur in het management van een paard van top sportpaarden tot coachingspaarden. uw paard op MAAT zoals ze het zelf zegt Masseren Analyseren Adviseren en Trainen.  Daar ligt haar hart om paarden ruiters en begeleiders blessure vrij hun full potential te laten bereiken.

 

 

VACATURE

Nee niet om lekker in op je rug te gaan liggen maar handen uit de mouwen te steken. We vragen wel iemand die op een onbevangen leuke open manier met liefde en respect met paarden en mensen om kan gaan. We zijn nu op zoek naar administratieve duizendpoot. Flexibel is in doen en laten, niet qua werkuren die kunnen in overleg. Voor de juiste persoon zijn er mogelijkheden om eigen initiatief te ontplooien, ideen aandragen .  Stuur ons dan een berichtje of pak de telefoon en bel. 

 

Drs. Ben Horsmans www.horsmans.com

 

Ben zoals wij hem kennen verzorgd voor ons de 3 avonden Kreupelheden. Op zijn eigen wijze neemt hij ons mee om het paard door zijn ogen te zien. Wat kan en wat kan niet. Zijn dingen zoals je ze ziet of is er meer aan de hand of juist niet. Eerst krijgen we wat algemene kennis in de praktijk en dan komen er allerlei interessante casussen aan bod. We organiseren ook wel meer thema avonden zoals EHBO wedstrijdpaard en Pezen.