Wie zijn wij


Massage Hippique staat garant voor de kwaliteit van de opleiding staat al meteen op de home pagina vermeld. Dit wordt niet alleen bepaald door de inhoud van de cursus en opleidingsprogramma, het onderwerp of het niveau. Dit wordt grotendeels bepaald door de praktijkervaring, de passie en de intentie van onze instructeurs en uitgenodigde specialisten. De vele paarden die ons als leermeesters de weg wijzen en het enthousiasme van allen maken dat onze opleidingen niet alleen intensief zijn maar met veel plezier groei brengen.

Angelique Schreurs

 

Angelique de oprichter van Massage Hippique in 1999. Angelique is al 20 jaar werkzaam als massage therapeut. Moeder, personal equine trainer van TEAMNL Eventing Lid Laura Hoogeveen. Angelique zegt zelf dat ze MAAT werk levert. Masseren - Analyseren - Adviseren - Trainen. Angelique begeleid al jaren paarden en ponies in allerlei disciplines. Sportpaarden op internationaal niveau als de babies bij de start van hun carriere.

Bij Angelique draait alles om beweging. Niet alleen de mogelijkheid om te kunnen bewegen maar ook hoe het beweegt en hoe lang het kan bewegen. Alle verbindingen te kunnen en willen zien, het paard de mogelijkheid te geven zo optimaal mogelijk te laten presteren. Wat moet je weten om te kunnen zien welk doel je kunt stellen bij het paard wat je ziet. 

- Anatomie. welke verhoudingen heeft het paard

- Karakter, wil hij ook wat jij wil

- Structuren, hoe zitten zijn spieren, fascia en andere bindweefsels in elkaar

- Management, welke voeding, beslag, training heeft dit paard nodig om te groeien

De verschillen constateren, wat past bij dit paard, groeit ie , hoe gebeurd dit , gaan we de goede kant op of moeten we aanpassen.

 

Angelique is ervaringsdeskundige puur sang, als klein meisje begonnen met paardrijden. Na de wereld rond te zijn geweest met het verzorgen en keuringsklaar maken van de arabieren van Erik Dorssers is ze verder gegaan met rijden en fokken. Angelique is op nationaal nivo actief geweest in dressuur springen en eventing. Haar fokproduct Cash heeft jarenlang als 1 van Nederlands beste ponies gepresteerd in de springsport onder Maikel van Mierlo. Bij de paarden Majoor ZZL, Kareina Z2 dressuur M springen, Lareina Z dressuur 1.30 springen, Pocahontas NK 1.40, Lareina Z2 dressuur en 1.30 springen. Na een manegebedrijf te zijn gestart en haar allround instructeursdiploma en  jurylid springen te hebben gehaald is ze naar de Verenigde Staten gegaan om zich te verdiepen in paardenmassage.

 

Door haar jarenlange ervaring bij de pony van de buren tot aan het paard op olympisch nivo en ieder jaar blijven bijscholen, vernieuwen kunnen we haar als de innovator op het gebied van paardenmassage noemen. Al de modules zijn zelf ontwikkeld vanuit de praktijk. De laatste paar jaar ligt de nadruk op fascia en op het functioneel gebruik van het paard en het management om het paard blessure vrij te houden. De laatste nieuwe hersenspinsel is Het Diafragma. Grace mijn 4 jarige ierse merrie is daar mijn muse voor geweest. Ik was continu met haar als puzzel bezig en dit was voor haar de grootste verandering. Het is een complete behandeling met diverse technieken zoals deep tissue, stretching, pulsen, guasha, taping. Geschikt voor therapeuten als aanvulling. Maar iedereen is bij ons welkom maar dan eerst module 1 en 2 doen ;)

 

Sinds 2019 is Massage Hippique gevestigd op de Houtsberg in Nederweert-Eind waar Angelique diverse paarden inschaart van jong tot oud. Zelf paarden fokt en enkele stallen verhuurd. Er is al veel veranderd zegt ze, maar het moet nog een compleet trainingsterrein worden. Vooral voor het trainen van de paarden en dan heb ik het niet over het dagelijkse rijden maar het bewust trainen van conditie naar kracht. Dit met hartslagmeter en onder begeleiding. Vooral jonge paarden in opbouw om een goede start voor hun carriere te hebben en paarden in herstel.

 

 

Laura Hoogeveen www.laurahoogeveen.eu

Laura zit in het seniorenteam van de nederlandse eventing. Heeft dit jaar haar 4e EK gereden en dit maal met haar grote vriend Wicro Quibus NOP. Laura heeft de masterclass in Deurne gevolgd rijdt naast eventing Z2 dressuur en internationaal springen. Laura stelt al haar paarden beschikbaar aan Massage HIppique en is examinator. Tevens verzorgd Laura ook een gedeelte van de Tapen en Trainen module en de galoptrainingen en hartslagmeter sessies. Laura Hoogeveen heeft Balans in, op en rond het paard in een hoog vaandel staan. Niet alleen je eigen balans en die van het paard maar zeker ook de voeding, huisvesting en het gehele management.

Laura is een sponsorruiter van Massage Hippique en is te vinden op insta en youtube vlog Laura Hoogeveen Eventing

Marloes Boon, www.hetlossepaard.nl

Een vaste aanvulling van ons Team. Marloes Boon is al 20 jaar instructrice in het rijden van paarden en al 15 jaar sportmasseur voor paarden. Sinds een aantal jaren ook fascia therapeut voor paard en hond. Daar waar Angelique de vakidioot is en alles graag in beweging ziet is Marloes degene van het relativeren. Ze werken nu al een tijdje samen wat een flinke dynamiek aan de lessen geeft. Niemand valt in slaap met dit duo met hun aanstekelijk enthousiasme met het paard op nummer 1. 

Dorien van de Weyer www.eqilano.be

Doriens liefde voor de paarden is met de paplepel ingegeven. Zo lang ze zich kan herinneren is ze met paarden in aanraking geweest. Na als kind al wedstrijden te hebben gereden is ze nu haar hart gevolgd en dat is toch meer vanaf de grond de paarden te helpen. Dorien is sportmasseur voor paarden maar ook Fascia Therapeut en specialist in het Tapen van paarden. Altijd goedlachs met de studenten is ze toch het meest zeker in de stal wanneer ze met het paard aan de slag is. 

Drs. Ben Horsmans www.horsmans.com

 

Kreupelheden

Marcel Jacobs www.gebitsverzorgingbijpaarden.nl

 

Gebitsverzorging